Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Županica Jozić povećava plaće „svojim“ pročelnicima i uredskim službenicima: Za roditelje djece s posebnim potrebama, liječnike i medicinsko osoblje nema dovoljno novca!?

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dok je Požeško-slavonska županija u milijunskim dubiozama, samo je Hrvatskim cestama dužna gotovo šest milijuna eura, županica Antonija Jozić povećava plaće „svojim“ pročelnicima i uredskim službenicima koji su se prema svemu sudeći pretrgli od posla, tijekom zime u toplim i udobnim prostorijama, a ljeti u ugodno rashlađenim, kako kapljice znoja ne bi padale ne veoma važne predmete, odluke, rješenja, zaključke i sl., koje obrađuju i rješavaju.

Za povećanje plaća službenika u županijskoj upravi novca ima, ali ne i za roditelje djece s posebnim potrebama koji se bore da im ne ukinu stečene i druge, teško je reći, pogodnosti, kako bi mogli odgajati svoju djecu i osigurati im kakav takav dostojan život čovjeka. Teško da povećanje plaća mogu očekivati liječnici i medicinsko osoblje koji također traže, ali ne dobivaju, barem onaj minimum onoga na što imaju pravo.

Biti će puno reakcija, kritika i osuda u kojima će neki stati u obranu, a drugi upućivati kritiku na donesenu odluku o povećanju plaća odnosno podizanju koeficijenata koji je prijedlog „blagoslovila“ skupštinska većina u Požeško-slavonskoj županiji, a koju županica ima pod potpunom političkom kontrolom.

Pročelnici u Županijskoj upravi su imali koeficijent do sada 4,0. Prema novoj odluci biti će povećanje plaća i za pomoćnike pročelnika koji su do sada imali koeficijent 3,2, a povećava im se na 3,3. Voditeljima odsjeka također se povećava plaća, sa koeficijenta 3,1 povećava se na 3,2. Plaće se povećavaju i višim savjetnicima, unutarnjim revizorima, savjetnicima te višim stručnim suradnicima. Veće plaće prema novoj odluci imati će i administrativni tajnik župana, računovodstveni referent, vozač, dostavljač i spremači.

Teško je reći dolazi li do povećanja plaća opravdano ili ne. Ono što je evidentno s 1.lipnja koeficijenti se povećavaju. Postoji određeni broj radnih mjesta odnosno službenika kojima bi plaće trebale ostati iste, što je neznatno u odnosu na druga povećanja.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.