Župane natječaj za izgradnju parkirališta kod bolnice već je raspisan

Autor: D.K.

POŽEGA – Današnja konferencija za novinare koju je sazvao župan Alojz Tomašević na temu o financijskim pokazateljima nakon spajanja Opće županijske bolnice Požega i Opće županijske bolnice Pakrac te o izgradnji parkirališta kod Opće županijske bolnice Požega pomalo je bila zbunjujuća i nejasna.

Na iznesene financijske pokazatelja, već po drugi put u nekoliko dana, teško je za zaključiti kolika je financijska “dubioza” Opće županijske bolnice Požega.

-U proteklim godinama dobrim upravljanjem, to moram istaknuti, upravo je naša bolnica bila jedna od primjera kako se može u teškim vremenima i upravljati, obavljati svoj dio posla i svojih zadaća – rekao je župan Tomašević koji nadalje pita ministra i njegovog zamjenika i sve one koji razmišljaju o upravljanju hrvatskim zdravstvom moraju sebi postaviti pitanje i nama dati odgovore da li je to model upravljanja sa minusima svake godine sve veći.

Vezano za financijske pokazatelje i financijsko stanje Županijske bolnice Požega zatražit ćemo informaciju od odgovornih iz ravnateljstva bolnice koju ćemo odmah objaviti kad istu dobijemo.

Župan je nadalje pitao kada će se sagraditi parkiralište uz Županijsku bolnicu, naglasivši da je ondašnji župan Marijan Aladrović otkupio zemljište te dobio lokacijsku dozvolu, dobivena je potvrda glavnog projekta a parkiralište još uvijek nije sagrađeno.

Slijedi odabir izvođača radova za izgradnju parkirališta

Kako smo već prethodno pisali o izgradnji parkirališta, 12.travnja, kada je najavljena izgradnja 220 parkirnih mjesta, na te smo okolnosti tražili izjavu saborskog zastupnika Zdravka Ronka, koji je i najavio  kao i to da se izjasni o financijskom stanju bolnice iz razloga jer su informacije oprečne oko istih tema.

-Dok nismo osigurali sredstva za novo bolničko parkiralište i 15.travnja raspisali natječaj po kojem će se 06.svibnja odabrati i izvođač radova župan Tomašević šutio je kao zaliven. Sad se okuražio pa bi po tko zna koji put opet obmanjivao javnost – rekao je Ronko.

Što se tiče financijskog stanja i iznesenih pokazatelja o velikom minusu u poslovanju pokazatelji koji se iznose u javnost nisu jednaki.

-Požeška bolnica ostvaruje izvanredne rezultate, a županovu, pitaj Boga koju već po redu nebulozu o dugovanjima naše bolnice treba uzimati toliko ozbiljno koliko i nekad poznate konobarske računice – zaključuje Ronko.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot