ŽUPAN ZAPJEVAO UZ „SLAVONSKE DUKATE“: Dorotei Markanjević 1. nagrada publike, a Ani Baketarić 2. nagrada žirija „Zlatnog glasa zlatne doline“ /FOTOGALERIJA/

KAPTOL – Po 43. put ovo mjesto bilo je domaćin Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline 2017. kojega je pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije organizirala općina Kaptol, a okupio je 9 pjevača i pjevačica uz pratnju TS Rubato, te 13 tamburaških i zabavnih sastava s područja kontinentalne Hrvatske, te susjedne Austrije.Uvodno je nastupio tamburaški orkestar Osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola pod ravnanjem Ane Šmitpeter.

Nakon pozdravnih riječi načelnika kaptolačke općine Mile Pavičića, festival je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a tu su bili njegov zamjenik Željko Jakopović, te načelnici općina Jakšić, Velika i Čaglin Ivica Kovačević, Vlado Boban i Dalibor Bardač.

-Ovaj mladi orkestar dokaz je da mladi vole tamburašku glazbu i njeguju tradiciju svoga kraja, a ovo je podstrek mladima da se natječu i razvijaju našu glazbu- istakao je ovom prigodom župan.

Nakon izvođenja novih pjesama kao gosti večeri nastupili su poznati tamburaši Slavonski dukati iz Đakova uz koje je na pozornici zapjevao i župan Tomašević.

Pobjednik festivala je Ivica Orlić uz svoj sastav Daj šta daš iz Beča s vlastitom pjesmom Sjeti se noćas mene, drugu nagradu žirija osvojila je Pleterničanka Ana Baketarić pjesmom Jedina ljubav koju je na tekst Ivana Olića uglazbio Alen Mozer, te treću Petar Pokupčić iz Sladojevaca kraj Slatine sa svojom skladbom Sretan rođendan.

Najviše glasova publike dobila je mlađahna Dorotea Markanjević iz Daranovaca (pjevala je pjesmu Berislava Berača Široka ravan), a slijede  pjevačka skupina Baće iz Tenje uz tamburaše Žeteoce pjesmom Slavonsko jutro, te Žute dunje iz Cernika(pjesma Nedaj zemlju autora glazbe Alena Mozera i tekstopisca Ivana Olića).

Iz požeškog kraja još su nastupili tamburaši Sanjari iz Kutjeva i solista Mihael Ribičić iz Grabarja. Zamjenik načelnika općine Kaptol Josip Sodudek zatvorio je festival i proglasio otvorenim natječaj sa takvu priredbu dogodine.

Objavljen je festivalski album koji se prodavao po simboličnoj cijeni, a prihod od prodaje namijenjen je Caritasu župe sv. Petra i Pavla u Kaptolu.

/Foto: D. Mirković/

0 Comment