Župan Tomašević primio zapovjednike vatrogasnih centara Požeško-slavonske županije

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Na mnogobrojne intervencije i pomoć stradalima u poplavama vatrogasci Požeško-slavonske županije odgoorili su profesionalno i na najbolje mogući. Na svu sreću ljudskih žrtva nije bilo ali je uništeno dosta vatrogasne opreme.

Uz 80-ak požara u prvih devet mjeseci ove godine, što je dvostruko manje nego lani ili prijašnjih godina vatrogasci su imali i 1.866 intervencija na građevini od čega 1.766. ispumpavanja podruma, 285 intervencija na otvorenom, 26 u prometu i slično. Vatrogasci su tako prema riječima predsjednika Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željka Petrovića ove godine imali ukupno 2.176 različitih intervencija.

Petrović je podsjetio i na veliki doprinos Vlade Tirola koja je unatrag pet-šest godina za mnoga društva osigurala vatrogasna vozila i drugu potrebnu opremu.

Na području Požeško-slavonske županije u vatrogastvo je uključeno 2.800 operativnih vatrogasaca te više od tisuću članova mladeži. Njihov su rad i aktivnosti financijski pratili sukladno svojim mogućnostima i svi gradovi i općine kao i Požeško-slavonska županija. Zapovjednike vatrogasnih centara primio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji se ujedno zahvalio svim vatrogascima na njihovoj požrtvovnosti u spašavanju ljudi i imovine.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: