Župan Tomašević “pomogao” učenicima brati grožđe (foto galerija)

Autor: D.K.

POŽEGA – Na već tradicionalan način i ove je godine požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sudjelovao u berbi grožđa sa učenicima i profesorima Poljoprivredne škole. Nazočni su bili i županovi suradnici, njegov zamjenik Ferdinand Troha i pročelnica Ureda za društvene djelatnosti dr.sc. Vesna Vlašić, a svojevrsnu potporu hvalevrijednoj aktivnosti dali su i kolege ravnatelji požeških i pakračke srednje škole te ravnatelj požeškog Đačkog doma i požeške Gimnazije.

-U berbi danas sudjeluje jedan razred, 28 učenika, u kojoj beremo graševinu. Inače imamo tri hektara vinograda, a do sada smo već brali druge sorte. Jedan dio grožđa smo već prodali, kao i određene količine jabuka, manje ćemo količine grožđa preraditi za svoje potrebe – rekla je ravnateljica Poljoprivredne škole Marija Grgić.

Ovakvim i sličnim aktivnostima, kako ističe župan Tomašević, nije cilj da se učenicima pokaže kako Poljoprivredna škola može zaraditi novac, cilj je pokazati i naučiti djecu – učenike kako se novac može zaraditi, što učenici u konačnici mogu primijeniti u budućnosti kao nositelji poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava.

-Nama je cilj da roditelji budu sretni što su upisali djecu u poljoprivrednu školu, završili je i kasnije razvili svoje gospodarstvo. Ne želim da se razmišlja u pravcu ako nisam upisao ništa drugo onda ću upisati poljoprivrednu školu – istakao je župan Tomašević.

Poljoprivredna škola u Požegi intenzivno radi na određenim projektima koji su vezani i za razvoj farmi o kojima će ovih dana, kako je najavio župan Tomašević, biti rečeno nešto više kada će se sve i prezentirati javnosti.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot