Župan Tomašević “pomogao” učenicima brati grožđe (foto galerija)

Autor: DK

POŽEGA – Na već tradicionalan način i ove je godine požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sudjelovao u berbi grožđa sa učenicima i profesorima Poljoprivredne škole. Nazočni su bili i županovi suradnici, njegov zamjenik Ferdinand Troha i pročelnica Ureda za društvene djelatnosti dr.sc. Vesna Vlašić, a svojevrsnu potporu hvalevrijednoj aktivnosti dali su i kolege ravnatelji požeških i pakračke srednje škole te ravnatelj požeškog Đačkog doma i požeške Gimnazije.

-U berbi danas sudjeluje jedan razred, 28 učenika, u kojoj beremo graševinu. Inače imamo tri hektara vinograda, a do sada smo već brali druge sorte. Jedan dio grožđa smo već prodali, kao i određene količine jabuka, manje ćemo količine grožđa preraditi za svoje potrebe – rekla je ravnateljica Poljoprivredne škole Marija Grgić.

Ovakvim i sličnim aktivnostima, kako ističe župan Tomašević, nije cilj da se učenicima pokaže kako Poljoprivredna škola može zaraditi novac, cilj je pokazati i naučiti djecu – učenike kako se novac može zaraditi, što učenici u konačnici mogu primijeniti u budućnosti kao nositelji poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava.

-Nama je cilj da roditelji budu sretni što su upisali djecu u poljoprivrednu školu, završili je i kasnije razvili svoje gospodarstvo. Ne želim da se razmišlja u pravcu ako nisam upisao ništa drugo onda ću upisati poljoprivrednu školu – istakao je župan Tomašević.

Poljoprivredna škola u Požegi intenzivno radi na određenim projektima koji su vezani i za razvoj farmi o kojima će ovih dana, kako je najavio župan Tomašević, biti rečeno nešto više kada će se sve i prezentirati javnosti.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: