Požega.eu

Župan ostaje župan: Proračun za 2018. usvojen, Tomašević ide dalje....

PRIJE 6 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 6 GODINA
D.K.

POŽEGA - Alojz Tomašević ostaje na čelu Požeško-slavonske županije. Ovakav se zaključak nameće nakon što su županijski vijećnici danas usvojili proračun Županije za 2018. godinu. Naime, rušenje proračuna bio je najbezbolniji, a čini se i jedini način da se Alojza Tomaševića makne s mjesta župana zbog obiteljskog nasilja za koje ga tereti njegova supruga.

Bez previše rasprave, tek uz primjedbu SDP-ovca Željka Samardžije da proračun nema nijednu točku vezanu za razvoj i kraći komentar Tomaševićevog stranačkog kolege Franje Lucića, s osam glasova protiv i 25 ZA, proračun je glatko prošao s iznosom od 464 milijuna kuna što je 14 posto više u odnosu na proračun za 2017. godinu.

78 postoproračuna se odnosi na vlastite i namjenske prihode dok he preostalih 22 posto novčani tijek kroz proračun Požeško-slavonske županije. Povećanje proračuna temelji se na novom Zakonu o financiranju jedinica lokalne samouprave. Od Fonda fiskalnig izravnanja očekuje se 7 milijuna kuna. 82 milijuna kuna planira se povući sredstava iz različitih fondova EU ili domaćih kroz natječaje koji su u tijeku ili će biti raspisani u kraćem narednom periodu.

Nakon današnje Skupštine župan, čini se može odahnuti. Dobio je još jednu bitku, ovaj puta političku. Preostaje mu svoju nevinost dokazati i pred institucijama. Hoće li mu se dokazati krivnja ili ne, pokazat će vrijeme. Oni koji su priželjkivali njegovu smjenu nakon današnjeg dana te vršili pritisak i na druge HDZ-ovce u Skupštini da sudjeluju u Tomaševićevu rušenju, nemaju razloga biti zadovoljni, no ne sumnjamo da će se i nakon ovog događaja opet kuniti u "našeg Lojzu".Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.