Župan ostaje župan: Proračun za 2018. usvojen, Tomašević ide dalje….

POŽEGA – Alojz Tomašević ostaje na čelu Požeško-slavonske županije. Ovakav se zaključak nameće nakon što su županijski vijećnici danas usvojili proračun Županije za 2018. godinu. Naime, rušenje proračuna bio je najbezbolniji, a čini se i jedini način da se Alojza Tomaševića makne s mjesta župana zbog obiteljskog nasilja za koje ga tereti njegova supruga.

Bez previše rasprave, tek uz primjedbu SDP-ovca Željka Samardžije da proračun nema nijednu točku vezanu za razvoj i kraći komentar Tomaševićevog stranačkog kolege Franje Lucića, s osam glasova protiv i 25 ZA, proračun je glatko prošao s iznosom od 464 milijuna kuna što je 14 posto više u odnosu na proračun za 2017. godinu.

78 postoproračuna se odnosi na vlastite i namjenske prihode dok he preostalih 22 posto novčani tijek kroz proračun Požeško-slavonske županije. Povećanje proračuna temelji se na novom Zakonu o financiranju jedinica lokalne samouprave. Od Fonda fiskalnig izravnanja očekuje se 7 milijuna kuna.
82 milijuna kuna planira se povući sredstava iz različitih fondova EU ili domaćih kroz natječaje koji su u tijeku ili će biti raspisani u kraćem narednom periodu.

Nakon današnje Skupštine župan, čini se može odahnuti. Dobio je još jednu bitku, ovaj puta političku. Preostaje mu svoju nevinost dokazati i pred institucijama. Hoće li mu se dokazati krivnja ili ne, pokazat će vrijeme. Oni koji su priželjkivali njegovu smjenu nakon današnjeg dana te vršili pritisak i na druge HDZ-ovce u Skupštini da sudjeluju u Tomaševićevu rušenju, nemaju razloga biti zadovoljni, no ne sumnjamo da će se i nakon ovog događaja opet kuniti u “našeg Lojzu”.

0 Comment