Žrtva vaše djece ostaje trajno zapamćena

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Udruga roditelja poginulih branitelja u domovinskom ratu Požeško-slavonske županije  na godišnjoj izvještajnoj skupštini prihvatila je izvješća o radu, te donijela novi program rada. Nazočili su predstavnici grada Požege i Požeško-slavonske županije, te vojarne i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

-Svoje kćeri i sinove ste izgubili u ratu pa vam upućujem veliku zahvalnost uz to da ćemo uvijek prepoznati vaše potrebe i podupirati vaš rad – kazao je pozdravljajući skup zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha dodavši da žrtva njihove djece mora ostati zapamćena.

Potporu grada i nastavak suradnje najavio je Slaven Paponja, izaslanik požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića.

Kroz proteklu i ove godinu po riječima predsjednice Udruge roditelja Kate Ronko posjetili su mnoge bojišnice u Hrvatskoj, te Bosni i Hercegovini, kao i značajna mjesta iz rata, a obilježili su obljetnice stradanja svoje djece, kao i značajne povijesne događaje. Slično će nastaviti i ove godine kada će imati susrete s roditeljima iz drugih gradova, a provodeći projekt „Putevima naše djece u Domovinskom ratu“ posjetit će više bojišnica, te mjesta značajnih ratnih zbivanja.

Prije izvještajne skupštine roditelji poginulih branitelja položili su vijence i zapalili svijeće, u čast poginulim svojim sinovima, uz prigodnu molitvu koju je predvodio vlč. Nikola Legac, župni vikar u župi sv. Terezije Avilske.

Više iz kategorije