Požega.eu

Žrtva sam umreženosti sudaca i odvjetnika što debelo plaćam, no oni za to ne haju

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Žrtva sam umreženosti sudaca i odvjetnika što debelo plaćam, no oni za to ne haju Požega.eu | Žrtva sam umreženosti sudaca i odvjetnika što debelo plaćam, no oni za to ne haju

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko TopićPOŽEGA – Cijele obitelji su umrežene u požeškom pravosuđu i među odvjetnicima, te su međusobno na nedopustiv način povezani, tako da od njih ne mogu očekivati rješenje svoga problema i smatram da je takvo stanje nije prihvatljivo u našoj zemlji – riječi su umirovljenice Julijane Jozak Lučić(90) iz Pleternice koja je nemoćna i prepuštena sama sebi. Ona tako komentira situaciju u kojoj se našla bez svoje krivice tvrdeći da je cijeli život pomagala ljudima i uvijek činila samo dobro.

Općinski sud u Požegi odbilo je tužbu Julijane Lučić Jozak iz Pleternice kojom je zatražila raskid ugovora o doživotnom uzdržavanju zaključen 2009. godine sa Dubravkom Gajić iz Bertelovaca koja je zapravo Julijanina nećakinja.

Odvjetnici Julijane Lučić Jozak podnijeli su žalbu Županijskom sudu tvrdeći da su pogrešno utvrđene činjenice jer davateljica uzdržavanja nije izvršavala ugovoreno, te je izgubila povjerenje primateljice uzdržavanja pogotovo kada je u pitanju raspolaganje primanjima. Uz to po tvrdnji tužiteljice prvostupanjski sud nije naložio ni vraćanje štednih knjižica i osobnih stvari koje je dotična odnijela iz Julijanine kuće kao što su odjeća, alati, posteljina i drugo već je naložio da plati 11 tisuća kuna sudskih troškova.

-Ona nema osjećaja, nije vodila računa o meni i nije izvršavala obaveze iz ugovora o doživotnom uzdržavanju, no raspolagala je imovinom i novčanim sredstvima na osnovu moje punomoći – nastavlja gospođa Jozak Lučić i dodaje da je navodno podizala novac sa njenih računa bez njenog znanja. Tvrdi nadalje da nećakinja čeka da dobije sve što je dogovoreno, što Julijana osporava, kao i oporuku kojom sve njoj ostavlja nakon smrti.

Zbog ove situacije i nemogućnosti da samostalno živi Julijana je unazad 2,5 godine, za koje vrijeme tvrdi da joj Dubravka ne dolazi u kuću, pronašla ženu koja joj svakoga dana više puta dolazi pomagati i koju plaća unatoč važećem ugovoru sa nećakinjom jer ga sud ovom presudom nije poništio!Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.