„Zpevanky“ okitio nastup devet zborova iz više županija /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL – Obogaćujući predblagdansko vrijeme u svome kraju Kulturno-umjetničko društvo „Češka beseda“ iz Kaptola bilo je u dvorani tamošnjeg Vatrogasnog doma domaćin trećeg dijela 16. Smotre pjevačkih zborova češke manjine u našoj zemlji „Zpevanky“ jer su ranije održane takve priredbe za ostale dijelove RH u Velikim Zdencima i Rijeci.

Pozdravne riječi sudionicima i posjetiteljima uputili su Zdenko Tauš, predsjednik kaptolačke „Češke besede“ i Ana-Marija Štruml-Tuček, predsjednica Saveza Čerha u RH, dok su priredbi nazočili Vladimir Bilek iz Daruvara, saborski zastupnik ove manjine i Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol.

Nastupilo je devet pjevačkih skupina „Češke besede“ iz Golubinjaka, Nove Gradiške, Bjeliševca, Velikih Zdenaca, Donjih Sređana, Lipovljana, Šibovca i naravno Kaptola, a izveli su brojne češke pjesme, te nekoliko slavonskih, kao i glazbenih evergina.

Nakon nastupa kroz druženje i ples sudionika nastupila je glazbena skupina „Bohemia“ iz Kaptola pod ravnanjem Gorana Hruške, a kao solistica uz njih je nastupila Mirela Grizelj(djevojački Bešta), višestruka pobjednici kaptolačkog festivala „Zlatni glas zlatne doline“.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek