Zoretić će sa 300 panjeva i virnica na Salašu otočiti 800 litara domaćeg vina

Autor: DK

POŽEGA – Već nekoliko godina tridesetak članova obitelji, te prijatelji i znanci obitelji Mirka Zoretića okupi se u berbi grožđa kod njegove obiteljske kuće na požeškom predjelu Salaš podno legendarnog brda Sokolovac gdje on ima vinograd sa 300 panjeva loze.

-Uz vinograd na okućnici je dosta virnica sa sortom rajnski rizling – kaže nam umirovljeni šumar Mirko Zoretić, koji je cijeli radni vijek proveo u Hrvatskim šumama. Od grožđa je u dvorištu nakon prešanja napravio mošt tako da će za vlastite potrebe otočiti oko 800 litara domaćeg vina. Zoretić je društven čovjek, a poznat je i kao lovac u požeškom lovačkom društvu „Jelen“, jer često zalazi u društva i među ljude kao na primjer fešte, druženja i zabave među kojima je i Lička večer.

Vino će do iduće berbe imati za potrebe svoga domaćinstva, te rođaka i prijatelja.

-Ovo nam je i godišnje okupljanje sa rodbinom i prijateljima među kojima je i brat iz Rijeke koji je umirovljeni željezničar – zaključio je Mirko. Za ovu prigodu poznati meštar dobre kuhinje Krešo Tidlačko iz Gradca spravljao je gulaš od divljači i drevni specijalitet požeškog kraja vinogradarski ćevap, a pomogli su mu Mirkova supruga i drugi članovima obitelji.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj: