Znanstvenici govore o potencijalima Požeške kotline za arheološki turizam

Autor: Jelenko Topić

Arheološki muzej iz Zagreba organizira u Kaptolu Okrugli stol pod nazivom Potencijali Požeške kotline za arheološki turizam, a održava se u sklopu projekta Virtualni arheološki krajolici Podunavlja (Virtual Archaeological Landscapes of the Danube Region, akronim: Danube’s archaeological eLandscapes, DTP: 3-641-2.2) koji se provodi u okviru Interreg programa transnacionalne suradnje V-B Dunav 2014-2020 te je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Skup će se održati u srijedu, 14. prosinca ove godine u Vijećnici Općine Kaptol, Školska3.

Uvodno od 10 sati će govoriti dr. sc Hrvoje Potrebica iz Centra za prapovijesna istraživanja i  dr. sc. Jacqueline Balen(Arheološki muzej u Zagrebu).

 Uslijedit će izlaganja pod nazivom Požeško-slavonska županija – stvaranje destinacije kulturnog turizma koje će imati dr. sc. Marijana Lukačević, suradnica za projekte iz Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, zatim Turistički potencijali Općine Kaptol – Kristina Rupert(Turistička zajednica Zlatni Papuk), Kulturna ruta Staza željeznog doba Podunavlja – Porin Šćukanec-Rezniček(Arheološki muzej u Zagrebu), te Mogućnosti prezentacije i popularizacije arheološke baštine na prostoru Požeške kotline – dr. sc. Jacqueline Balen(Arheološki muzej u Zagrebu).

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek