„Zlatni“ požeški parovi zajedno proslavili Valentinovo uz dar grada, a ples započeo gradonačelnik Darko Puljašić sa suprugom Gordanom /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Tradicija duga više od desetljeća da grad Požega organizira zajedničku proslavu Dana zaljubljenih Valentinova za dugovječne bračne parove nastavljena je i ove godine. U dvorani „Sara“ okupilo se više od 120 parova sa 50 i više godina bračnog staža sa područja grada i prigradskih naselja, a to su oni koji su prošli „zlatni pir“ tj. pola stoljeća zajedničkog života.

-Grad ima trgove, ulice i sve ono što ste vi stvorili, te nama ostavili da u tome uživamo, a želim da uz mnogo zdravlja dolazite i slijedećih godina na ovakva okupljanja – kazao je čestitajući im blagdan i dugogodišnji zajednički život gradonačelnik Požege Darko Puljašić, te  izrazio zadovoljstvo što su se okupili u ovako velikom broju. On je tijekom ovog susreta obilazio brojne stolove za kojima su sjedili slavljenici.

Bračni parovi su dobili novčani poklon grada Požege od 200 kuna, te ručak, a nastavljeno je zajedničko druženje uz pjesmu i ples kojega je na plesnom podiju započeo upravo gradonačelnik Darko Puljašić saa svojom suprugom Gordanom. Sudionici ovog velikog susreta nisu krili zadovoljstvo atmosferom i onim što su ovdje vidjeli i doživjeli.

-Kad se jedno od nas dvoje naljuti, ono drugo treba izaći iz kuće, te se vratiti nakon što se malo „ohladi“, a ne da se započinje i izaziva svađa među njima – kaže Marija Herceg umirovljena trgovkinja, koja je dio radnog vijeka u domovini provela je požeškoj bolnici i poslovnici Fine. Ona i suprug joj Dragutin, po struci strojar, nakon povratka iz inozemstva radio je u nekadašnjem poduzeću „Cesta“, dragovoljac je domovinskog rata,  proslavili su nedavno „zlatni pir“.

-Razumijevanje, opraštanje, međusobno suglasje uz  dosta tolerantnosti jednog prema drugome su ključni za dugi bračni život – kazao nam je Drago, kako ga od milja zovu prijatelji.

Tijekom susreta nastupio je tamburaški sastav „Srce bećarsko“ pod vodstvom Darka Rodića.  

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: