Zlatni Papuk nastavlja organizaciju priredbi u suradnji sa udrugama

Autor: Jelenko Topić

Iako su ljetni mjeseci vrijeme kada je malo zbivanja Turistička zajednica Zlatni Papuk, koja djeluje na području općina Brestovac, Jakšić, Kaptol i Velika, nastavlja organizaciju priredbi na svome području. Uz njih nositelji organizacije su udruge toga kraja.

Tako je do kraja ovog mjeseca, točnije 16. srpnja u Rajsavcu najavljena priredba Slovaci Slovacima koju organizira Matica slovačka Kukučin Kuntarić iz Jakšića s ciljem njegovanja slovačkih običaja i jezika i to u suradnji s pobratimljenim općinama u Slovačkoj.

Slijedeći mjesec je izrazito bogato zabavno-glazbenim, sportskim i gastronomskim sadržajima. Već 4. kolovoza je tradicionalna Vatrogasna zabava na otvorenom u Velikoj koju organizira Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika, a 6. i 7. kolovoza u Jakšiću Malonogometni turnir u čast poginulim braniteljima što ga organizira tamošnji malonogometni klub.

Vikend nakon toga rezerviran je za sve poznatiju Gastronomsko-turističku priredbu Ribarska večer Chil&Gril kojoj je uz Zlatni Papuk nositelj Dobrovoljno vatrogasno društvo Biškupci, a to će kao i ranijih godina biti prilika za pripremu specijaliteta od slatkovodne ribe, te natjecanje u spravljanju specijaliteta sa roštilja.

Mjesni odbor Brestovac priprema za 20. kolovoza Brestovačke susrete što je zapravo okupljanje stanovnika četiri mjesta sa imenom Brestovac iz svih dijelova naše zemlje, a njihove će ekipe odmjeriti snage u više sportskih disciplina, te će biti pripremljeni zabavno-glazbeni sadržaji i druženje sudionika.

Izletnici i ljubitelji prirode, ponajviše iz drugih krajeva, imat će priliku 27. kolovoza biti na jedinstvenoj gastronomsko-turističkoj manifestaciji pod nazivom Ideš i piješ koju je Udruga Čaš’ca iz Kaptola po prvi puta organizirala prošle godine, a naglasak joj je na kretanju po vinogorju ispod Papuka i Krndije, te kušanje najpoznatijih vina tamošnjih proizvođača.

Turistička zajednica Zlatni Papuk priprema brojne sadržaje i slijedećih mjeseci jer je program bogat i za jesenske dane.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot