Zlatni glas zlatne doline 2022. bit će 6. svibnja u Kaptolu

Autor: Jelenko Topić

Kako je poznato natječaj za nove pjesme Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline 2022. godine još uvijek traje, a pjesme trebaju stići do kraja ožujka iduće godine.

Utvrđen je datum festivala dogodine, sa to je petak 6. svibnja.

Pjesme za taj festival već pristižu, a dogodine će, kao i nekoliko prethodnih godina, na festivalskoj priredbi u dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu nastupiti više izvođača koji će doći izvan naše zemlje.

Izvođači i autori na natječaj trebaju poslati završene studijski snimljene pjesme, a uvjet je da prije festivala ne bude nigdje izvedene ni objavljene.

Prijavljene skladbe u svojem izričaju, aranžmanu i načinu izvedbe moraju sadržavati jedan od ovih elemenata: korištenje stihova na štokavskom dijalektu, korištenje motiva kontinentalnog dijela RH u stihovima na književnom hrvatskom jeziku, korištenje glazbenih izričaja primjerenih za izvedbu na glazbalima karakterističnim za to područje. Izabrane skladbe izvodit će mali tamburaški ili narodni sastavi, pjevačke skupine, te vokalni solisti uz pratnju festivalskog orkestra. U festivalskom programu sve skladbe izvode se uživo.

Prije festivala objavit će se festivalski nosač zvuka, a i iduće godine festival će biti dobro medijski popraćen ponajprije putem brojnih televizija u našoj i susjednim zemljama.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek