„Zlatni glas zlatne doline 2019.“ bit će 10. svibnja

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL – Organizatori tradicionalnog i jubilarnog 45. Festivala tamburaških pjesama “Zlatni glas zlatne doline 2019.” dogovorili su datum održavanja te priredbe u Kaptolu, a bit će to u petak 10. svibnja iduće godine. Po prvi puta izvest će se dvadesetak novih pjesama pisanih za taj festival, a nastupit će brojni pjevači i tamburaški  sastavi s područja kontinentalne Hrvatske.

-Imajući u vidu da je dogodine vrijedan jubilej kaptolačkog festivala pripremamo obogaćivanje sadržaja i festivalskog programa – kazao nam je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić najavivši da će se uskoro otkriti detalji festivalske priredbe.

Natječaj za nove pjesme raspisan je odmah nakon ovogodišnjeg festivala, a studijske snimke novih još neobjavljenih pjesama u izvođenju vokalnih solista, tamburaških sastava i pjevačkih skupina izvođači, autori ili tonski studiji trebaju slati do kraja ožujka na adresu: Udruga za glazbu i pisanu riječ “Pan press” Požega, Vučjak 9 ili e-mailom na jelenko.topic@poljoprivredna.tv

Tijekom travnja iduće godine odabrat će se pjesme za javno izvođenje, a kao i ranijih godina, objavit će se festivalski album. Odlukom stručnog suda dodijelit će se tri nagrade za najbolje pjesme i izvedbe, a isto toliko nagrada na osnovu glasova posjetitelja u dvorani.

Uz Udrugu za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege koja je nositelj programa festivala, organizator priredbe  je općina Kaptol, a pokrovitelj Požeško-slavonska županija. Portal pozega.eu je medijski pokrovitelj festivala.

Čelništvo „Zlatnog glasa zlatne doline“ i nadalje daje naglasak na produkciju festivala, tako da će biti video sniman, a nakon toga slijedi obrada zvuka. Očekuje se da će novi festival emitirati više domaćih televizija u svojim glazbenim programima kao što su emitirali i prethodnih godina, a to su CMC televizija, Jabuka TV, DMC, Poljoprivredna TV, Osječka TV, Trend TV, Plava TV, SB TV  i Vinkovačka TV, kao i nekoliko televizija iz susjednih zemalja..

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot