„Zlatni glas zlatne doline 2018.“ održava se 11. svibnja

Autor: D.K.

KAPTOL – Utvrđen je datum održavanja tradicionalnog 44. tamburaškog festivala “Zlatni glas zlatne doline 2018.”, a to je u petak 11. svibnja iduće godine u Kaptolu. Očekuje se izvođenje dvadesetak novih pjesama pisanih za taj festival, a nastupit će brojni pjevači i tamburaški  sastavi s područja kontinentalne Hrvatske.

-Natječaj za nove pjesme raspisan je odmah nakon ovogodišnjeg festivala, a studijske snimke novih još neobjavljenih pjesama u izvođenju vokalnih solista, tamburaških sastava i pjevačkih skupina izvođači, autori ili tonski studiji trebaju slati do kraja ožujka na adresu: Udruga za glazbu i pisanu riječ “Pan press” Požega, Vučjak 9 ili mailom na jelenko.topic@gmail.com –kaže Jelenko Topić, višegodišnji umjetnički voditelj „Zlatnog glasa zlatne doline.“

Tijekom travnja iduće godine odabrat će se pjesme za javno izvođenje, a kao i ranijih godina, objavit će se festivalski album. Na sam dan priredbe 11. svibnja tijekom poslijepodneva održat će se generalna proba solista uz pratnju jednog tamburaškog sastava,  te proba drugih sastava ili pjevačkih skupina koji će nastupiti na festivalskoj pozornici kaptolačkog Vatrogasnog doma.

Odlukom stručnog suda dodijelit će se tri nagrade za najbolje pjesme i izvedbe, a isto toliko nagrada na osnovu glasova posjetitelja u dvorani.

Uz Udrugu za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege koja je nositelj programa festivala, organizator priredbe  je općina Kaptol, a pokrovitelj Požeško-slavonska županija. Portal pozega.eu je medijski pokrovitelj festivala.

Čelništvo „Zlatnog glasa zlatne doline“ i nadalje daje naglasak na produkciju festivala, tako da će biti video sniman, a nakon toga slijedi obrada zvuka. Očekuje se da će novi festival emitirati više domaćih televizija u svojim glazbenim programima kao što su emitirali su CMC televizija, Jabuka TV, DMC, Poljoprivredna TV, Osječka TV, Trend TV, Plava TV,  i Vinkovačka TV.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot