„Zlatne žice Slavonije“ donose nastupe Stjepana Japarića i Ane Baketarić iz požeškog kraja, a u nekoliko pjesama autori su ovdašnji skladatelji, tekstopisci i aranžeri

Autor: D.K.

Ovogodišnji „Aureafest“ trajat će tri dana, a nove pjesme donijet će tamburaška večer tj. „Zlatne žice Slavonije“ na kojima će uz izravni prijenos Hrvatske televizije sa Trga svetog Trojstva nastupiti brojna poznata imena domaće estrade. Kako je poznato „Aureafest“ se održava 28., 29. i 30. kolovoza, a navedena večer je u subotu 29. ovog mjeseca.

I ove godine nastupit će izvođači iz požeškog kraja. To je Pleterničanka Ana Baketarić sa pjesmom „Majko hvala“ kojoj su autori poznata osječka glazbena imena Aleksandar Homoky, Davor Magušić i Stjepan Rudinski Ruda. Nastupit će i Požežanin Stjepan Japarić s pjesmom „Slavonijo u mom srcu“ za koju je sam napisao glazbu na tekst Vladimira Bajta, dok je autor aranžmana Ivica Bumba, dakle svi su ljudi Požeštine.

Pored toga u još dvije festivalske pjesme autori iz ovoga kraja imaju svoje prste. Sve poznatija pjesnikinja Jasminka Blašković iz Pleternica napisala je riječi pjesme „Dođi zlato“ koje je uglazbio pjevač „Slavonskih lola“ Darko Ergotić, aranžirao Stjepan Rudinski Ruda, a pjevat će je Viktorija Kulišić Đenka.

Uz to požeški Ličanin Branimir Mikić tekstopisac je pjesme „Berdo moja“ koju će izvesti TS „Šokci“ iz Osijeka, autor glazbe je Tomislav Đukić, a uz njega aranžer je napisao i Rudinski.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek