Zlatne vatrogasne plamenice na redovitoj Izvještajnoj skupštini DVD-a Bektež primili Mato Ramić i Josip Galić: “Zahvaljujemo se starom rukovodstvu na predanom i cjelokupnoj ostavštini” /FOTO/

Autor: D.K.

Pod predsjedanjem novog rukovodstva DVD-a Bektež, Marka Mandića predsjednika, Darija Pokrajca zapovjednika te Maje Stipić tajnice održana je redovita Izvještajna skupština na kojoj su usvojene sve predložene točke dnevnog reda, prihvaćeno izvješće o radu za 2021. i za tekuću godinu te financijski plan.

Između ostalih članova na Skupštini je bio nazočan i savjetnik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar te predstavnik središnjeg društva DVD-a Kutjevo Tomislav Ašenbrener koji je ujedno bio i predstavnik Vatrogasne zajednice.

U izvješću o radu tajnica DVD-a Maja Stipić naglasila je kako je 2021. godina je bila izborna godina te da je održana izborna izvještajna godišnja skupština društva.

-Nakon gotovo tri desetljeća došlo je do promjena u rukovodećim strukturama društva, te se ovim putem zahvaljujemo starom rukovodstvu na veoma predanom i plodonosnom radu, na cjelokupnoj ostavštini koju su zajedno sa cijelim društvom stvorili, od sveukupne opreme, vozila, tehnike, te nadasve lijepog novog vatrogasnog spremišta. Na izbornoj sjednici u ime starog rukovodstva obratio se dotadašnji predsjednik i poželio nama, novima, mnogo uspjeha u radu. Cijelo „ staro“ rukovodstvo ostalo je i dalje aktivno raditi u društvu – rekla je između ostalog tajnica Stipić nastavljajući kako je odmah nakon izborne skupštine održana konstituirajuća sjednica novog upravnog odbora na kojoj se razmotrio doneseni plan rada i krenulo u realizaciju istoga.

-U prošloj godini obnovili smo liječničke preglede za operativne članove gdje želim napomenuti da po prvi puta među operativcima imamo i 4 žene. Od opreme u 2021.godini nabavili smo dosta nove skupne i osobne opreme, konačno kupili prave vatrogasne čizme za cijelu desetinu, obnovili radne odore i kupili nove radne odore za desetinu žena.

S početkom lijepog vremena organizirana je smotra opreme, izvršena je vježba i uz radnu akciju cjelokupna oprema stavljena je u pripravno stanje. U mjesecu zaštite od požara proslavili smo sv Florijana gdje smo okupili gotovo cijelo društvo te uz prigodni program proslavili dan vatrogasaca i našeg nebeskog zaštitnika. Tijekom istog mjeseca doznali smo da nam je odobren jedan od dva programa koje je još staro rukovodstvo apliciralo na programe  koji se financiraju iz grada Kutjeva i to za organizaciju kulturne manifestacije Bekteške ljetne noći 2021. sa 20 tisuća kuna – nastavila je tajnica Stipić naglašavajući kako je u lipnju operativna grupa sudjelovala na vatrogasnoj vježbi centra u Vetovu.

-U srpnju smo organizirali spomenutu manifestaciju. Kroz tri noći već tradicionalno okupili smo mnogo posjetitelja iz našeg mjesta i okolice. Unatoč pandemiji i kiši u petak cilj smo postigli. U sklopu te manifestacije održali smo i proslavu 90. obljetnice društva. Uz mnogobrojne goste i uzvanike okupili smo velik dio mještana našeg sela te svima prezentirali rad odbora DVD-a koji je vodio ovo društvo kroz gotovo tri desetljeća – dodaje Maja Stipić zahvaljujući gradu Kutjevo, gradonačelniku Josipu Budimiru i savjetniku gradonačelnika Ivici Malnaru što su im kao nagradu za 90.godišnjicu poklonili novu boju na vatrogasnom spremištu.

U mjesecu srpnju kao i prijašnjih godina zapovjedništvo je organiziralo pasivno dežurstvo u žetvi. Tijekom 2021. godine imali smo ukupno 3 vatrogasne intervencije, dva na požarima otvorenog prostora i jedna požar dimnjaka. Sve su uspješno odrađene. Održali smo i 3 vatrogasne vježbe sa radnim akcijama – naglašava tajnica Stipić.

DVD Bektež posebno je ponosan na rad sa djecom i mladeži. Iako su i centar Kutjevo i Županija otkazali sve aktivnosti sa mladima oni su okupili i podmladak i mladež te vježbali, pripremili ih i izveli na natjecanje na Vatrogasnom kupu podmlatka i mladeži u Kaptolu.

-Ovim putem pohvaljujemo  našu voditeljicu djece i mladeži dočasnicu prve klase Ivanu Benčić koja je više od drugih sudjelovala u radu sa djecom i mladeži. Na tom natjecanju naš podmladak je osvojio prvo mjesto od 10 ekipa, donio novi pehar u Bektež, a mladež je bila šesta – naglasila je Maja Stipić.

DVD Bektež je u 2021. godini napravio još jedan iskorak i po prvi put su se, kao prvakinje Županije, vatrogastkinje, B ekipa žena našle na Državnom vatrogasnom natjecanju u Varaždinu. Ekipa je bila u sastavu, Maja Stipić kao zapovjednica te Marija Valentić, Marica Domić, Ivana Lučić, Ana Mandić, Ankica Galić, Josipa Pokrajac, Ivana Benčić, Mihaela Guliš te Milanka Ramić kao članice.

-Spomenuta ekipa je samim okupljanjem, svojim radom i vježbanjem jedina sa razine našega grada Kutjeva sudjelovala na državnom vatrogasnom natjecanju članova i članica. Zahvaljujem svakoj od njih što nisu odustale ,što su sve, unatoč svojim osobnim poslovima uspjele odvojiti vremena za vježbanje pa tako i za sam odlazak na natjecanje.

Na državnom natjecanju u Varaždinu bilo je lijepo predstaviti DVD Bektež kao jedinu ekipu sa područja grada Kutjeva i od muških i od ženskih ekipa – zaključila je tajnica Stipić.

U prigodi održavanja sjednice uručena su priznanja i odlikovanja. Tako su Vatrogasnu spomenicu za 10 godina aktivnosti dobili Ivana Benčić i Dragan Mandić dok je brončanu vatrogasnu medalju dobio Nikola Fržuljević.

Brončane vatrogasne plamenice uručene su Stjepanu Mandiću, Igoru Franjetiću, Dariju Pokrajcu i Marku Mandiću, a srebrne Marku Turkoviću, Ivanu Franjetiću, i Đuri Mandiću.

Mati Ramiću i Josipu Galiću uručene su zlatne vatrogasne plamenice.

Tijekom svečanosti uručena su i priznanja za vatrogastkinje i vatrogasce.

Nazočnima su se obratili i Tomislav Ašenbrener ispred Vatrogasne zajednice i DVD-a Kutjevo te savjetnik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar i počasni predsjednik Mato Ramić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88