Zlatne plakete primili Vinko Jagečić i Alojzije Ivanešić

Autor: Jelenko Topić

BIŠKUPCI – Uz podnošenje i usvajanje izvješća o radu u prošloj godini, te donošenje planova za ovu godinu na 67. godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupci uručena su priznanja i diplome mladeži i djeci, te vatrogascima za specijalnosti i školovanja, kao i spomenice za višegodišnji rad.

Za 30 godina u vatrogastvu spomenicu je primio Ivica Ivanešić, te za 40 godina Vinko Jagečić i Antun Samardžija, a Jagečić i Alojzije Ivanešić dobili su zlatne plakete Hrvatske vatrogasne zajednice za doprinos razvoju vatrogastva.

Raniji predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine Zvonko Jurić iz Kaptola zbog zasluga za vatrogastvo i ovo društvo proglašen je počasnim članom DVD Biškupci pa mu je uručena povelja.

-Imamo 47 redovnih i 70 podupirajućih članova, te 38 pripadnika djece i mladeži, a u 2017. imali smo 19 intervencija, te 15 radnih akcija- istakao je podnoseći izvješće o radu zapovjednik Dražem Pavić. Unatoč skromnim sredstvima nabavili su dio opreme, te zaštitne odjeće i obuće. Predsjednik društva Mihael Ivanović najavio je u programu rada daljnje uređenje doma i spremišta, zatim uređenje kanala i postavljanje hidranata.

-Zbog izmjena financiranja očekujemo više novca u županijski proračun pa bi vatrogastvo moglo dobiti dio tog kolača- istakao je u pozdravnoj riječi zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović. Novi ustroj vatrogastva u RH najavio je predsjednik Vatrogasne zajednice ove županije Željko Petrović, a rad skupa pozdravio je Josip Ašenbrener, predsjednik VZ Požeštine.

-Vi ste racionalno gospodarili, a od dodatnih sredstava očekujemo veću potporu vašem plodnom radu- rekao je načelnik veličke općine Vlado Boban.

Nakon radnog dijela sudionike je zabavljao sastav „City band“ pod vodstvom Zlatka Grganića, a sastoji se od 6 svirača gradiškog i požeškog kraja.

Foto: K.M.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88