Zlatne boje zlatnog Papuka /FOTO/

Autor: DK

Svako godišnje doba u zlatnom Papuku priča posebnu priču, a područje općina Kaptol, Velika, Brestovac i Jakšić osobito privlači aktivnostima u netaknutoj prirodi UNESCO-vog Geoparka i Parka prirode Papuk te lokalnim jesenskim specijalitetima. Jedinstven sklad i ljepota prirode, zvukovi i tišina šume, okusi i mirisi lokalne gastronomije oduševljavaju posjetitelje koji otkrivaju ovu hit destinaciju na kontinentu.

„Ljetna je sezona prošla iznad svih očekivanja. Otvorenjem Aquaparka Shhuma nastala je promjena u cjelokupnoj posjećenosti i jednodnevnim izletima na području Velike, a i svi ostali resursi su bili popunjeni više nego što smo planirali. U sustavu eVisitor zabilježen je veći broj posjetitelja i noćenja čak i u odnosu na 2019. godinu. Rezultati su pomalo iznenađujući s obzirom na to da naša destinacija postoji tek od početka ove godine te da nismo očekivali da će naše aktivnosti dovesti do ovakvih rezulatata već prve godine. Drago mi je da mogu najaviti da i u jesensko doba nastavljamo s aktivnostima na području TZ Zlatni Papuk, poput utrke Papuk Trek&Trail koja će se održati u subotu 27. studenoga. Uz to, uskoro nas očekuju i božićni sajmovi u općinama na našem području, kao i prigodni zimski program“, istaknuo je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk.

Papuk Trek&Trail najpoznatija je trekking utrka u Slavoniji te dio Trekking lige Hrvatske koja se već godinama održava u organizaciji Sportsko rekreacijskog kluba „Baraber extreme team“ Belišće i Parka prirode Papuk. Utrka je podijeljena u tri težinske kategorije, a ove godine se održava u subotu 27. studenoga u Velikoj. Područje zlatnog Papuka izvrsna je destinacija za trekking, kombinaciju pješačenja i planinarenja, u kojoj uživaju pojedinci i grupe zaljubljenika u boravak u prirodi. Osim organiziranih utrka i natjecanja, područje zlatnog Papuka bogato je označenim trekking stazama koje su dostupne tijekom cijele godine, a posebno su atraktivne u jesensko doba.

Autori fotografija: Stiglic Photo, Matija Pospihalj i Hrvoje Serdar

Više iz kategorije