Zlatko&prijatelji snimili video spot za uspješnicu Irona Maidena

Autor: D.K.

POŽEGA –  Nekadašnji  poznati svjetski hit  pod nazivom „Run to the hills“ legendarnog  Iron Maidena dobio je požešku video verziju. Nekad vrsni požeški rokeri iz osamdesetih i devedesetih godina pod nazivom Zlatko&prijatelji ranije su snimili svoju izvedbu te pjesme, te ovih dana i video spot, a postavili su ga   na Youtube.com tako da je pristupačna širokom gledateljstvu!

-Cilj nam je da se sačuvaju pjesme jer osjećamo nostalgiju za tom glazbom i vremenom koje je prohujalo, a album kojega smo snimili svojevrsna je uspomena na dane kada su nastale pjesme požeškog sastava sastava „Prevelika doza“  i vremena u kojemu je on djelovao- riječi su nekadašnjeg požeškog bubnjara Zlatka Antunovića koji je tijekom svoje karijere svirao u brojnim sastavima među kojima je i kultni „Prevelika doza“ poznat kao alternativni sastav na širim prostorima.

On je inicirao snimanje albuma Zlatko&Prijatelji pod nazivom „Sjećanje“ sa dvije vlastite skladbe koje izvorno izvodila „Prevelika doza“ i to „Želim te samo za sebe“ i „Život je samo jedan“ za koje je tekst napisao Zoran Teodorović, a glazbu uz njega još Nino Smolčić, Marko Pavičić, Zlatko Antunović i Vjekoslav Crljen, te aranžman Ivica Bumba, Željko Romić, Marko Pavičić i  Antunović. Na tom nosaču zvuka još su „Run to the hills“, te „Da sam pekar“ i „Ne spavaj mala moja“ od „Bijelog dugmeta“, a kroz njih se osjeća prizvuk tih rokerskih vremena. Dvije autorske pjesme su spomen na djelovanje „Prevelike doze“, nastale 1993. godine kada je sastav nastupao u poznatom požeškom klubu „Spok“ te gostovao u niz gradova, a za njih sa napisani novi aranžmani.

Antunović je okupio ekipu koja je to odsvirala i snimila u tonskom studiju „Takt“ vlasnika Ivice Bumbe u Vidovcima, a uz njega to su svirali i pjevali Vjekoslav Leikauff, Ivica Bumba, Željko Romić, Marko Pavičić i Nebojša Bencetić. Bumba je bio ton-majstor i izvršni producent tog albuma.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot