Zlatko&prijatelji snimili video spot za uspješnicu Irona Maidena

POŽEGA –  Nekadašnji  poznati svjetski hit  pod nazivom „Run to the hills“ legendarnog  Iron Maidena dobio je požešku video verziju. Nekad vrsni požeški rokeri iz osamdesetih i devedesetih godina pod nazivom Zlatko&prijatelji ranije su snimili svoju izvedbu te pjesme, te ovih dana i video spot, a postavili su ga   na Youtube.com tako da je pristupačna širokom gledateljstvu!

-Cilj nam je da se sačuvaju pjesme jer osjećamo nostalgiju za tom glazbom i vremenom koje je prohujalo, a album kojega smo snimili svojevrsna je uspomena na dane kada su nastale pjesme požeškog sastava sastava „Prevelika doza“  i vremena u kojemu je on djelovao- riječi su nekadašnjeg požeškog bubnjara Zlatka Antunovića koji je tijekom svoje karijere svirao u brojnim sastavima među kojima je i kultni „Prevelika doza“ poznat kao alternativni sastav na širim prostorima.

On je inicirao snimanje albuma Zlatko&Prijatelji pod nazivom „Sjećanje“ sa dvije vlastite skladbe koje izvorno izvodila „Prevelika doza“ i to „Želim te samo za sebe“ i „Život je samo jedan“ za koje je tekst napisao Zoran Teodorović, a glazbu uz njega još Nino Smolčić, Marko Pavičić, Zlatko Antunović i Vjekoslav Crljen, te aranžman Ivica Bumba, Željko Romić, Marko Pavičić i  Antunović. Na tom nosaču zvuka još su „Run to the hills“, te „Da sam pekar“ i „Ne spavaj mala moja“ od „Bijelog dugmeta“, a kroz njih se osjeća prizvuk tih rokerskih vremena. Dvije autorske pjesme su spomen na djelovanje „Prevelike doze“, nastale 1993. godine kada je sastav nastupao u poznatom požeškom klubu „Spok“ te gostovao u niz gradova, a za njih sa napisani novi aranžmani.

Antunović je okupio ekipu koja je to odsvirala i snimila u tonskom studiju „Takt“ vlasnika Ivice Bumbe u Vidovcima, a uz njega to su svirali i pjevali Vjekoslav Leikauff, Ivica Bumba, Željko Romić, Marko Pavičić i Nebojša Bencetić. Bumba je bio ton-majstor i izvršni producent tog albuma.

0 Comment