Zlata odnijeli Ivica Progomet, Davor Adžijević, Danijel Ružička, Aleksandar Rusmir i Vladimir Bakarić (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/PAKRAC – Čak 350 trofeja donijeli su članovi lovačkih društava s područja Požeško-slavonske županije na ocjenjivanje provedeno u Požegi i Pakracu, među devet ocjenjivača na čelu stručnog povjerenstva bio je Denis Milošević. Ocjenjivanje na pakračkom i lipičkom području vodio je Damir Grujić. Tako su lovoovlaštenici udovoljili zakonskoj obvezi da donesu trofeje na ocjenjivanje, a najviše je bilo rogovlja srna 222, zatim kljova divljih svinja 88, rogova običnog jelena 24, rogova muflona 11 itd, a bile su i dvije lubanje čaglja.

Zlatne medalje osvojili su Vladimir Bakarić(„Psunj“Pakrac) za rogove običnog jelena sa 215,98 točaka, Ivica Prgomet(„Šijak“ Požega) za rogove srne sa 138,7 točaka, zatim za kljove divlje svinje Aleksandar Rusmir(„Košuta“ Pakrac) sa 122,25 i Danijel Ružička(„Psunj“ Pakrac) sa 122,35 točaka, te Davor Adžijević (Jelen“ Lipik) za lubanju čaglja sa 26,7 točaka.

Nadalje 40 trofeja je ocijenjeno u kategoriji brončanih medalja, a ostatak od 21 nagrađenih trofeja odnosi se na srebrne medalje. Među lovačkim društvima najviše trofeja na ocjenjivanje donijela su pakračka društva „Psunj“ 37 i „Košuta“ 22 trofeja, zatim požeški „Jelen“ 18, „Slavuj“ iz Gaja 17, pakrački „Fazan“ 16 trofeja itd.

-Ocijenili smo sve trofeje neovisno o starosti i trofejnoj vrijednosti, a vlasnicima smo izdali trofejne listove, te ovlašteniku ocjembene listove – kaže predsjednik povjerenstva Denis Milošević.

/Foto: D.Mirković /

 

Više iz kategorije