Zimska služba spremno dočekuje minuse i snijeg

Autor: D.K.

U gospodarskom krugu Komunalca Požega d.o.o., u Industrijskoj ulici, održana je smotra zimske službe. Prema Planu rada zimske službe požeška je komunalna tvrtka nadležna za čišćenje snijega i održavanje nužne prohodnosti ulica u Požegi i prigradskim naseljima, te nerazvrstanih cesta.  

Osigurano je 100 tona soli, a na raspolaganju su dva kamiona s ralicama i posipačima, bager i četiri traktora s ralicama i posipačima, viličar te ručni čistač snijega za nogostupe i manje površine.

Pregled opreme su obavili djelatnici PU požeško-slavonske.

– Kontroliramo koja je vozila Komunalac Požega stavio na raspolaganje za obavljanje zimske službe 2021./2022. i tehničku ispravnost kamiona, ostalih vozila kao i dodatnih priključaka na njima – istaknuo je Tomica Mrđenović, djelatnik pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa u PU požeško-slavonskoj.

– Zimska je služba spremna za sezonu. Imamo dovoljan broj vozila, soli i djelatnika. Podsjećam da građani brdskih dijelova grada sol za posipanje mogu preuzeti u Vukovarskoj 8, od ponedjeljka do petka od 6 do 14 sati i u Industrijskoj 25D od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati. Eventualne poteškoće iz djelokruga rada zimske službe mogu nam javiti na dežurni broj zimske službe 099/49 09 481 – dodao je Domagoj Lovrić, direktor Komunalca Požega d.o.o.

Prilikom dolaska po sol potrebno je pridržavati se aktualnih epidemioloških mjera, odnosno predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili odgovarajući drugi dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

Razdoblje djelovanja zimske službe je od 15. studenog tekuće do 15. ožujka naredne godine, a ako to zahtijevaju vremenski uvjeti može početi ranija i trajati dulje od planiranog.

Izvor: Komunalac Požega d.o.o.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek