Zimska idila kao u starim vremenima: Lipicanerima prošli pleterničkim vinogradima /FOTO/

Autor: D.K.

PLETERNICA – U današnjem vremenu na cesti sresti konje ili bolje reći prekrasne lipicance i jahače na njima, prava je rijetkost. Taj prizor moguće je vidjeti jedino na nekim od manifestacija ili događanja. Današnji prizor nas je malo u tome razuvjerio.

Pomalo smo bili iznenađeni kada smo dobili fotografije na kojima se može vidjeti dvoje zaljubljenika, u te plemenite životinje, Petra Veletića i Saru Pus, kojima niti današnja hladnoća nije bila prepreka uživati u blagodatima, na plemenitim životinjama njihovog gazde Antuna Bela iz Pleternice.

Možda je i za Belove lipicance bilo iznenađenje iz tople staje izići na ovu hladnoću i zaputiti se nekoliko kilometara dalje, u vinograde na brdo Starac gdje je na svom imanju gospodin Anta dočekao promrzle planinare koji su se također odvažili probijati stazama prekrivenim snijegom prema svom cilju.

Kao i uvijek gospodin Belo se pokazao više nego dobar domaćin, promrzlim planinarima je priredio topli čaj, a svojim ljepotanima – lipicancima je po povratku doma priredio njihovu poslasticu.

Pohvale gospodinu Belo ali i jahačima Petru i Sari jer ipak je trebalo smoći snage i nekoliko sati na ovoj hladnoći provesti vani, gdje je temperatura nešto manje ispod -9°C.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88