Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Zimska čarolija bez zime i snijega

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: Nera Botički

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: Nera Botički

Vikend pred početak školskih praznika članovi Odreda izviđača Požega tradicionalno organiziraju zimovanje. Ovoga puta, njih tridesetak, boravilo je u Planinarskom domu Lapjak u Velikoj, prekrasnom ambijentu na obroncima Papuka. Nažalost, kao i nekoliko zadnjih godina zimskoj čaroliji nedostajao je snijeg.


Za ovu aktivnost požeški izviđači su se pripremali cijelu godinu tako da uspjeh nije izostao. Sve je bilo dobro organizirano pa su izviđači različitih uzrasta i njihovi stariji voditelji zaduženi za logistiku proveli predviđeni program. Tako je bilo raznih radionica, igara, pjesme i smijeha. U večernjim satima organizirani su zabavni programi, karioke, maskenbal uz izbor najboljih pjevača i maski.


Organiziran je obilazak Parka prirode Papuk te uspon na staru veličku gradinu.Uz put su učili orijentaciju i čitanje topografskih karata, kretanje u prirodi po azuimutu, prepoznavali tragove divljih životinja, vezali čvorove i štošta drugo.


Svaki dan je bio bogat i sadražajan. Nakon buđenja i pospremanja kreveta slijedila je osobna higijena, te tjelovježba. Potom doručak i kretanje na predviđene aktivnosti. Svi su, kada je došao njihov red sudjelkovali na pripremi ručka, večere i pranju posuđa.  


Kroz razne aktivnosti i igre izviđači su naučili dosta novih stvari, te utvrdili naučeno. Po ocjeni svih sudionika zimovanje je bilo nezaboravno, stvorene su divne uspomene i nova prijateljstva a svojim domovima su otišli puni dojmova.
 Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo