Zidni kalendar Kutjeva d. d. nastao u suradnji sa kutjevačkiim osnovcima [FOTO]

Autor: Jelenko Topić

Originalan zidni kalendar za nadolazeću 2023. godinu pripremila je za svoje poslovne partnere tvrtka Kutjevo  d. d. Nastao je suradnjom tvrtke, koja je snosila troškove izdavanja kalendara, sa Osnovnom školom Zdenka Turkovića u Kutjevu.

Na dvanaest stranica tj. za svaki mjesec po jedna nalaze se zanimljive ilustracije tj. crteži znamenitosti vezanih uz povijest Kutjeva i toga kraja. Ispod tih ilustracija su kratki tekstovi sa opisom znamenitosti i povijesti, a obuhvaćeni su Cisterciti, koji su donijeli vinovu lozu u Kutjevo, zatim Osmanlije, Isusovci, crkva Blažene Djevice Marije, srednjovjekovni dvorac, znameniti Milan Turković, Pastuharna, prva kutjevačka profesorica Jelka Tomić, slikarica Greta Turković, agronom Zdenko Turković, te poznati vinski podrum u  Kutjevu. 

Autori tekstova su Tin Antunović, Juro Marković ii Josipa Vasilj, oblikovanje odnosno dizajn je odradila Aurora Petrusek, a mentorica učenicima u ovoj aktivnosti bila je dr. sc. Mihaela Markovac, profesorica povijesti u kutjevačkoj školi.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek