Zeznuo ih minus: Planirali iz ribnjaka ukrasti ribu, zbog zaleđene vode im propao plan

Autor: D.K.

TURNIĆ – Kad su krenuli u realizaciju svog lopovluka, još uvijek nepoznati počinitelji nisu ni slutili da će ih u njihovom naumu zeznuti godišnje doba, odnosno temperatura koja je noćas, ili bolje reći u ranim jutarnjim satima, otišla u minus.

Plan im je bio iz jezera u Turniću, kojim gospodari Športsko ribolovno društvo Požega, ukrasti ribu te ju dobro unovčiti za predstojeće blagdane, preprodati u ribarnice ili neke restorane.

Kako neslužbeno doznajemo noćas su mještani vidjeli kako dva automobila idu prema jezeru, no ni slutili nisu da se sprema krađa.

Počinitelji su u jezero bacili mrežu dugu 200 metara te namjeravali u ranim jutarnjim satima doći i izvući mrežu s ribom. Nisu računali na to da će se zbog niske temperature jezero zalediti i spriječiti ih u njihovom naumu da ukradu šarane, somove, štuke i ostalu ribu koja je, zahvaljujući ribičima koji su od jutros u akciji, na vrijeme spašena.

– U mreži je bilo gotovo 300 kg ribe, a da su uspjeli u svom naumu ukrali bi gotovo tonu ribe među kojom je bilo primjeraka i od 15 kilograma. Naši su ribiči jutros došli na jezero i vidjeli čudne tragove. Pretpostavljamo da su lopovi, kad su vidjeli da ništa neće moći napraviti, pobjegli. Postoji vjerojatnost da su iz neke od susjednih županija jer u Požeško – slavonskoj županiji takve profesionalne mreže nema. Nadamo se samo da nisu već i prije dolazili i izvlačili ribu – rekao nam je Robert Beble, predsjednik ŠRU „Ulovi i pusti“.

– Razočarani smo. Nevjerojatno je što sve ljudima može pasti na pamet. Zbog nečijeg lopovluka riba je mogla uginuti u tim mrežama – kažu nam.

Na mjestu događaja je policija koja obavlja očevid.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek