Ženski ansambl Zbora Župe sv.Mihaela Arkanđela održao koncert [FOTOGALERIJA]

Autor: D.M.

O Isuse slatko ime, naziv je koncerta Ženskog ansambla Zbora Župe sv. Mihaela Arkanđela, održanog u župnoj crkvi u Stražemanu. Koncert je organiziran po sedmi puta i postao je tradicija na koji dolaze gotovo svi župljani kao i gosti iz drugih mjesta Požeštine.

Ambijent crkve protkan mozaicima na kojima su poznate ličnosti hrvatske povijesti kulisa je kakvu se samo može poželjeti za održavanje glazbene priredbi. Ansambl je posjetiteljima priredio događaj zavidne razine pjevajući pučke božićne napjeve iz Jastrebarskog, Turopolja, Međimurija i Podravine te obrade poznatih tradicionalnih pjesama iz Francuske i Češke . Iz repertoara izdvajamo i pjesmu Offertorium pastorale, Ivana plemenitog Zajca.

Koncert je bio u znaku glazbene obitelji Ticl. Tako je zbor uvježbala i njime dirigirala odlična umjetnička voditeljica Ana Ticl Bušić, a ansambl je na trubi pratio Lovro Ticl, orguljama Marija Ticl, gitari Lucija Ticl Polić. U zboru je pjevala i njihova majka Jelica Ticl, inače orguljašica župne crkve.

Na kraju je ansamblu uz blagdanske čestitke zahvalio domaćin Robert Mokiri, župnik, koji je istakao ljepotu i bogatstvo zborskog pjevanja koje je poput molitve.

Ovom prigodom je upriličen domjenak na kojem je bio i muški dio zbora koji je koncert pratio iz gledališta te su u opuštenoj atmosferi zapjevali zajedno s kolegicama. Na domjenaku je Ivana Martinaž aklamacijom izabrana za novu predsjednicu zbora umjesto Valerije Galojević koja je odselila iz župe. Sa ovim koncertom stražemanski pjevači će uskoro nastupiti u Župi Buk.

Teksti foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek