Ženske jahačice na jedinstvenom natjecanju u Zarilcu pokraj Pleternice: “Vraćamo se na grane ponosa, lipicanca i ostalih pasmina koje krase Slavoniju ali cijelu Hrvatsku” /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Dok su se u Zarilcu, pokraj Pleternice, okupljale ženske jahačice za jedinstveno, kao takvo, natjecanje u Hrvatskoj “Zlatni kas Zlatne doline za žene” organizatori su, prvenstveno Antun Bello i njegova desna ruka Petar Veletić, obavljali one zadnje pripreme kako bi sve bilo u spremno i prema regulama za tu manifestaciju.

blank

Na poziv organizatora Konjogojske udruge Vallis Aurea iz Požege, a ponajviše poznatog konjogojca i vlasnika desetak grla konja Antuna Bella iz Pleternice, koji je poznat po svojoj ljubavi prema plemenitim životinjama i entuzijazmu, na natjecanje se odazvalo 18 natjecateljica iz pet županija, koje su se odvažile pokazati i dokazati u konjičkom sportu.

blank

Nastupile su i snage odmjerile u četiri discipline nastupile, Lana Ivić, Lužani, Adrijana Štivičić, Sićice, Madžarević Marija, Rešetari, Monika Simić, Rešetari, Marijanović Marta, Davor, Vokić Mihaela, Slavonski Kobaš, Valerija Katanić, Slavonski Kobaš, Natalija Katanić, Slavonski Kobaš, Matea Milojčić, Slavonski Kobaš, Nikolina Koporčić, Brodski Stupnik, Klara Devčić, Nova Gradiška, (Brodsko-posavska županija), Maja Pilek, Sveti Križ Začretje (Krapinsko zagorska županija), Prskalo Paula, Graberec i Dijana Ričko, Konjšćina (Zagrebačka županija), Grbeš Lucija, Jakšić i Sara Pus, Tekić (Požeško-slavonska županija). Odvažila se i u revijalnom dijelu nastupila najmlađa 12-godišnja jahačica Leona Blagaj iz Križevaca, članica Udruge Potkalnički konjari.

blank

Među natjecateljicama, njihovim pratnjama i brojnim gledateljima na manifestaciji su bili i zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva Ivica Ribičić te pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo.

blank

-Svim natjecateljicama želim što bolji uspjeh i da ostvare željene rezultate, a vama svima koji ste došli popratiti ovu manifestaciju u ovom prekrasnom mjestu želim ugodnu zabavu – rekao je pozdravnom govoru Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva.

blank

Dugogodišnji ravnatelj Poljoprivredne škole u Slavonskom Brodu, danas pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo ostao je iznenađen prekrasnim mjestom i lokaciji na kojoj je organizirano natjecanje.

-Zahvaljujem se na pozivu. Bilo mi je izuzetno drago doći iz Zagreba ovdje, da vidim što se događa u Slavoniji i ovom malom mjestu. Izuzetno sam sretan i nije mi žao što ću današnji dan provesti ovdje s vama. Drago mi je vidjeti ovdje mlade ljude koji s velikim entuzijazmom žele pokazati što to znaju. Kao Ministarstvo znanosti i obrazovanja želimo podržati ovu manifestaciju i ovaj kao takav sport te da on kao tradicija ostane na ovim prostorima – rekao je Vlado Prskalo pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja.

blank

Otvarajući natjecanje, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić naglasio je kako je prekrasno vidjeti veliki odaziv natjecateljica koje će po prvi puta nastupiti na prekrasnom lokalitetu u Zarilcu te pokazati svoje znanje i prekrasne konje.

-Ono što me posebno veseli dio sam konjičkog sporta unazad 15 i više godina. Mogu ustvrditi da broj konja u Slavoniji rapidno raste. Vraćamo se na stare grane ponosa, lipicanca i ostalih pasmina koje krase našu Slavoniju ali cijelu Hrvatsku. Uvjeren sam da ćemo u narednim godinama povećati broj natjecateljica na ovom lokalitetu. Ponosan sam na Antuna Bella što je organizirao ovakvu manifestaciju potaknut inicijativom Kalničkih jahača – naglasio je Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice.

U disciplini spretnosti prvo mjesto je odnijela Nikolina Koporčić iz Brodskog Stupnika, drugo Mihaela Vokić iz Slavonskog Kobaša dok je treće pripalo Lani Ivić iz Lužana.

blank

Igra ispijanja soka u paru također je donijela zanimljivosti, a najspretnije su bile Lana Ivić (Lužani) i Sara Pus (Tekić) koje su osvojile prvo mjesto, drugo je pripalo Moniki Simić iz Rešetara i Adrijani Štivičić iz Sićica, a treće Valeriji Katančić i Matei Milojčić (obje iz Slavonskog Kobaša).

U igri prenašanja loptica najuspješnije su bile Dijana Ričko iz Konjšćina i Maja Pilek iz Svetog Križa Začretje, druge su bile Valerija Katančić i Matea Milojčić (obje iz Slavonskog Kobaša) dok je treće mjesto pripalo Luciji Grbeš iz Jakšića i Nikolini Koporčić iz Brodskog Stupnika.

blank

Najspretnije odnosno najbrže u prenošenju štafete bile su Nikolini Koporčić iz Brodskog Stupnika, Sara Pus iz Tekića i Lana Ivić iz Lužana. Drugo mjesto pripalo je Dijani Ričko iz Konjšćine, Maja Pilek iz Svetog Križa Začretje i Luciji Grbeš iz Jakšića, a treće Mihaeli Vokić iz Slavonskog Kobaša, Adrijani Štivičić iz Sićica i Moniki Simić iz Rešetara.

blank

Organizacija je bila ni visokoj razini za što u onom gastro dijelu svaku pohvalu zaslužuje Ivan Šimun Galić-Gale.

Foto: Dražen Krstanović i Mihael Ribičić [FGAL id=255311]

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića