Ženska ribolovna ekipa rajsavačke Zelene lagune odlazi na završnicu Kupa Hrvatske, a jedina se natječe u požeškom kraju /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Tihana Pulić, Ivona Majetić i Antonia Krolo su žene koje čine ekipu Športskog ribolovnog društva Zelena laguna iz Rajsavca, a 17. i 18. rujna će, zahvaljujući ostvarenim rezultatima, braniti boje Požeško-slavonske županije na jezeru Jošava pokraj Đakova gdje se održava završnica Kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak, kojega organizira  Hrvatski športsko-ribolovni savez. Ženski ribolov u požeškom kraju je prava rijetkost, a ovaj uspjeh iznenadio je i najveće optimiste.

Iako je ekipa osnovana proteklog proljeća, kao pobjednice kupa Požeško-slavonske županije plasirale su se na poluzavršnicu gdje su među ekipama svoje i iz Osječko-baranjske županije osvojile četvrto mjesto, a tom prilikom Antonia je bila drugoplasirana, Tihana treća i Ivona četvrta. Kapetan ekipe je Daniel Pulić, koji ih priprema za navedene jesenske nastupe, a potporu njihovom napretku daje uprave Zelene lagune na čelu s Danijelom Miškulinom.

-Zadovoljni smo rezultatima u kratkom roku, a na završnici kupa će biti dvadesetak ekipa iz cijele zemlje – kaže nam Požežanka Tihana, koja je sudjelovala i u seniorskoj ekipi Zelene lagune u Županijskoj ligi zajedno sa suprugom Danielom i Rajsavčaninom Mirkom Talanom, gdje su prošle godine osvojili treće mjesto, te su trenutno prvi na ljestvici lige.

Odlazak na Kup Hrvatske iziskuje velike troškove što je za rajsavačku udrugu veliki zalogaj. To se odnosi na putovanja, smještaj, potrebnu opremu, prehranu i druge potrebe ekipe. Stoga očekuju potporu lokalne zajednice i sponzora.

-Nastup na županijskom kupu financirali su same natjecateljice i Zelena laguna, zatim na poluzavršnici Športsko-ribolovni savez Požeško-slavonske županije, a završnica nije u potpunosti financijski riješena iako je županijski savez najavio potporu – kazao nam je Daniel Pulić, koji je pokretač stvaranja ove ekipe.

Imajući u vidu da će oni na natjecanju državne razine predstavljati Požeško-slavonsku županiju opravdana su njihova nastojanja da se obrate za financijsku pomoć kako bi taj nastup bio što uspješniji i financijski podnošljiv.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88