Žene vladaju: Josipa Miličević nova predsjednica Županijske skupštine, a Antonija Jozić zamjenica

Autor: DK

POŽEGA – Nakon provedenih lokalnih izbora, na prvoj sjednici konstituirana je Županijska skupština Požeško-slavonske županije na kojoj je za predsjednicu izabrana Josipa Miličević (HDSSB), samozatajna i radišna političarka koja je bila uspješna predsjednica Gradskog vijeća grada Kutjeva u prošlom mandatu u koje je lokalno tijelo ponovno izabrana i obavlja dužnost vijećnice u novom sazivu. Za potpredsjednike Županijske skupštine izabrani su, Antonija Jozić (HDZ), aktualna gradonačelnica Pleternice i Marijo Seleši (HDZ).

Županijsku skupštinu čini 37 vijećnika, 23 iz redova koalicije HDZ, HDSSB, HSLS i HSU, 7 SDP-ovih vijećnika, tri s kandidacijske liste grupe birača kojoj je nositelj bio Željko Kalić, dva s liste MOST-a te dva HSS-a.

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, ponovo izabrani požeško-slavonski župan Alojz Tomašević svoj mandat vijećnika stavio je u mirovanje, a kao zamjenski član određen je Miroslav Crnjac. Također zbog obavljanja nespojive dužnosti, ponovo izabrani zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović svoj mandat vijećnika stavio je u mirovanje, a kao zamjenski član određen je Mario Glavaš. Mandat u mirovanje stavio je i SDP-ov vijećnik u županijskoj skupštini Zdravko Ronko umjesto kojeg će dužnost vijećnika obnašati Slavko Rih.

Konstituirajuću sjednicu otvorila je Đurđa Babić, predstojnica Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji po ovlaštenju Ministarstva uprave, koja je na kraju čestitala novoizabranim čanovima koji su kao vijećnici dali prisegu.

Vijećnici u Županijskoj skupštini ispred koalicije HDZ-a, HDSSB-a, HSLS-a i HSU-a bit će Franjo Lucić, Anto Pavličević, Antun Haramija, Anamarija Blažević, Josipa Miličević, Damir Rosipal, Nedeljko Marić, Josip Trojić, Slavko Čakalić, Kruno Petrović, Ivica Kopecki, Ružica Komadina, Marijo Seleši, Marijan Aladrović, Antonija jozić, Diana Rukavina, Ivan Delić, Ljiljana Banožić, Dalibor Bina, Daniel Majer, Bojan Petrović, Miroslav Crnjac i Siniša Dragaš.

Ispred SDP-a u Županijskoj skupštini bit će vijećnici, Željko Samardžija, Ljerka Švajghart, Bruno Horvat, prim. dr.sc. Marijan Cesarik, Vicko Njavro, Slavko Rih i Gojko Nenadović.

Vijećnici u Županijskoj skupštini ispred kandidacijske liste grupe birača činit će Željko Kalić, koji je bio i nositelj te liste, Zlatko Bošković i Petar Crnjac dok će ispred MOST-a biti vijećnici Ante Franjić i Josip Matković. HSS u Županijskoj skupštini imat će dva vijećnika, Maria Glavaša i Ivanu Ivanika.

Na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine bili su uz župana Tomaševića i njegovi zamjenici, Vedran Neferović, Željko Jakopović i Miroslav Grozdanić.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: