Žene iz brojnih naselja požeškog kraja po peti puta se samoorganizirale i proslavile svoj dan /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Prva ovogodišnja proslava 8. ožujka Međunarodnog dana žena održana je u Vatrogasnom domu u Tornju gdje su se po peti puta samoorganizirale žene iz niz naselja požeškog kraja. Okupilo ih se čak 130, a večer je bila izuzetno vesela jer je bilo mnogo pjesama, plesova i kola. Dio sudionica bio je i na prethodnim proslavama Dana žena u ovom selu, a dio je novih. Riječ je o prijateljicama, susjedama, rodicama i drugima.

-Hvala što ste došle, čestitam naš praznik i dobro se zabavite – kazala je u pozdravnoj riječi jedna od ključnih organizatorica priredbe. Njih deset koje su nositelji ove organizacije su Draženka Dereš, Vera Kapl, Gordana Kostadinović, Antonija Jogun, Slađana Đurić, Ivana Morac, Dubravka Kapel, Marija Miholić, Mirjana Dević i Martina Kapl. Zahvalile su svojim supruzima na razumijevanju za njihovu proslavu, te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Toranj koje im svake godine daju na korištenje vlastiti dom.

Uložile su mnogo svoga vremena i truda za uspješnost priredbe počevši od uređenja prostora pa do sitnih detalja kao što su papirni leptirići kojima su bile povezane salvete uz sve tanjure. Svim sudionicama darivale su poklon kao znak sjećanja na ovaj dan i naravno crvene karanfile koji su simbol žene i njihovog praznika.

Uz obilnu večeru koju je priredilo Ugostiteljstvo Garfield iz Velike potporom brojnih sponzora organizatorice su priredile tombolu sa niz vrijenih nagrada. Tako je prva nagrada bila  putovanje za četiri osobe u Vojvodinu, druga poklon bon u vrijednosti 800 kuna za krečenje, treća poklon bon vrijedan 400 kuna u Lidlu, te četvrta večera za dvije osobe u Zlatnom lugu.

Druženje je potrajalo do kasnih noćnih sati uz Majestic band pod vodstvom Damira Peića-Sime, a uz njih je u ovoj prigodi pjevao Željko Novinc-Kocka.

Foto: D. Mirković [FAG id=272692]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88