Željku Grgiću povjeren još jedan mandat na funkciji načelnika Policijske uprave požeško-slavonske

Autor: D.K.

Prema informacijama koje smo dobili ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović povjerio je Željku Grgiću još jedan mandat na funkciji načelnika Policijske uprave požeško-slavonske, a na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline.

Rezultat prijedloga glavnog ravnatelja policije je testiranje kandidata koje je provedeno, a na kojem je uz Željka Grgića bio još jedan, Zrinko Kapetanić, aktualni načelnik Policijske postaje Okučani.

Kako doznajemo danas će, 4.studenog 2022. godine, Željko Grgić i službeno preuzeti novo rješenje o imenovanju koje bi mu trebao doći uručiti netko iz ravnateljstva policije,

Podsjetimo, Željko Grgić preuzeo je funkciju načelnika Policijske uprave požeško-slavonske od Darija Dasovića 3.studenog 2017. Tada je kao novog načelnika predstavio tadašnji zamjenik glavnog ravnatelja Dražen Vitez. Uz Željka Grgića 2017. godine bila su četiri kandidata koji su se kandidirali za načelnika Policijske uprave požeško-slavonske.

Željko Grgić diplomirani je kriminalist, po zvanju je policijski savjetnik, oženjen je i otac dvoje djece. Dragovoljac je  Domovinskog rata. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom Domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog trolista, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Medaljom „Bljesak“ i Medaljom „Oluja“.  Od 1991. do 2000. godine bio je policajac specijalac – Specijalna jedinica policije „Trenk“ Požega, vođa specijalističke grupe  –  Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega i instruktor Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega 2001. pomoćnik načelnika za poslove policije – I PP Požega PU požeško- slavonska. Od 2001. do 2006. bio je službenik za zakonitost i postupanje u PU požeško-slavonskoj, a od 2006. do 2007. voditelj Ureda načelnika (glasnogovornik PU požeško-slavonske). Obnašao je i dužnost načelnika Odjela kriminalističke policije PU požeško-slavonske od 2007. do 2013. godine, a do imenovanja u prvom mandatu za načelnika PU bio je policijski službenik za preventivu i nadzor u cestovnom prometu u PU požeško-slavonskoj.

Našičanin Dario Dasović Daska bio je prije Željka Grgića načelnik PU požeško-slavonske, pet godina, do 2017. godine. Na to je mjesto došao za vladavine SDP-a, može se reći i osoba od njihovog povjerenja koje, prema našim saznanjima, nije dugo uživao ali je unatoč tomu ostao na čelnom mjestu do kraja mandata.

Prvi i najdugovječniji načelnik Policijske uprave požeško-slavonske bio je Nikola Janković koji je od 1991. do 1993. godine bio zapovjednik Policijske postaje Požega, a potom punih 19 godina načelnik Policijske uprave. Janković, kao vrhunski profesionalac, u svom je radu postizao izuzetno dobre rezultate sa svojim suradnicima koje je znao izabrati i uvijek birao od najboljih najbolje. Policijske uprava požeško-slavonska na razini Hrvatske bila je primjerom sigurnih županija čime se mnogi nisu mogli hvaliti. Ide li odnosno hoće li nastaviti u tom pravcu aktualni novi/stari načelnik Željko Grgić ostaje nam za pratiti.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot