Željko Petrović predsjednik vatrogasaca regije, a Ugrin, Ašenbrener i Žnidarec u tijelima HVZ

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije bila je domaćin sjednice Koordinacije vatrogasnih zajednica Istočne Hrvatske koju čine vatrogasci pet županija. Na njoj su izabrani čelnici, te pojedinci koji će ovu županiju predstavljati u tijelima Hrvatske vatrogasne zajednice(HVZ).

Željko Petrović je izabran za predsjednika Koordinacije regije na godinu dana jer će poći u mirovinu, a on je po funkciji jedan od dopredsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice. Njega će na toj funkciji naslijediti Željko Pavković iz susjedne Virovitičko-podravske županije.

Inače u skupštini HVZ bit će ukupno četiri čovjeka iz ove županije, član Operativnog stožera je Josip Ugrin iz Brestovca, zatim član Savjeta mladih i Odbora za informatizaciju Marko Ašenbrener iz Kutjeva, te član Povjerenstva za dobrovoljno vatrogastvo Dragutin Žnidarec iz Pleternice.

-Ove jeseni nam na razini države slijedi provođenje EU projekta osposobljavanja i edukacije vatrogasaca za informatičke programe u iznosu od 10 milijuna kuna, obuhvatit ćemo više od 3 tisuće vatrogasaca, a za svaku županiju nabavit će se informatička oprema u vrijednosti 10 tisuća eura- kazao nam je Željko Popović, pročelnik HVZ nakon ovog skupu na kojemu je bilo riječi o ovom projektu.

Više iz kategorije