Željko Mitrović više nije trener ŠNK Slavonije

Autor: D.K.

Željko Mitrović 2POŽEGA – Športski nogometni klub Slavonija prema najnovijim informacijama dobio je novog trenera. Momčad “plavih”  više neće voditi Željko Mitrović koji je prošle godine, u listopadu mjeecu, preuzeo vođenje momčadi od Damira Bognara.

Brojne su špekulacije oko razloga smjene Mitrovića koji je sa svojom momčadi u kratkom vremenu vođenja momčadi postigao solidne rezultate. Prema neslužbenim informacijama najveću ulogu u smijeni Željka Mitrovića odigrao je aktualni gradonačelnik Vedran Neferović koji si prema svemu sudeći uzima za pravo da izravno utječe na Izvršni odbor kluba koji je u konačnici i donio takvu odluku. Iako su godišnji odmori dosta se komentira smjena trenera Slavonije koju neki i opravdavaju. Komentari su i na utjecaj gradonačelnika Neferovića na funkcioniranje kluba pa nam jedan sugovornik govori “ipak on daje iz gradskog proračuna velika financijska sredstva za funkcioniranje tog kluba pa valjda ima pravo i u donošenju takvih odluka”.

Vezano za smjenu Mitrovića kontaktirali smo predsjednika ŠNK Slavonije Marinka Šarića koji nam je načelno potvrdio da je došlo do smjene na klupi “plavih” zamolivši nas da komentar o svemu tome zatražimo od njegovog dopredsjednika Krunoslava Prpića.

-Pripreme nisu krenule onako kao su trebale i kako smo očekivali. Pripremne utakmice koje smo odigrali također nisu bile u očekivanjima, pretrpjeli smo velike poraze. Kao Izvršni odbor odlučili smo da se nešto mora promijeniti prije početka prvenstva pa smo odlučili promijeniti vođu. Svakako da izražavamo zahvalnost Željku na dosadašnjem radu jer ima dosta rezultata iza sebe, na dugom smo mjestu, osvojili smo KUP. To su njegove zasluge – rekao nam je u razgovoru dopredsjednik Prpić.

Interesantan je i kratak odgovor na upit o njegovoj smjeni kojeg smo dobili od Željka Mitrovića koji nije bio previše raspoložen za previše komentara.

-Ljudi koji vode klub tako su odlučili. Ne vidim za to razloga ali takva je odluka – prokomentirao je Mitrović.

Daljnje vođenje “požeških plavih” povjereno je Ninoslavu Parmakoviću kojem će u svojstvu pomoćnika biti Nevio Berdi. Parmaković iza sebe ima ogromno iskustvo i autoritet među momčadi od kojeg se očekuje da će polučiti bolje rezultate.

Više iz kategorije