Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana: “Ključan je međusobni dogovor da se sve ostvaruje u granicama sadašnjih mogućnosti”

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA -Naša koalicija u kontinuitetu djeluju konstruktivno na rješavanju ranijih obaveza vezanih uz dugovanja, a u svemu je ključan međusobni dogovor da se sve ostvaruje u granicama sadašnjih mogućnosti – kazao nam je zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović ocjenjujući rad  kroz proteklu godinu, te dodao da je naglasak na prioritete kako bi sve normalno funkcioniralo. To se odnosi na vatrogastvo, zatim poticaje za poljoprivredu i stočarstvo itd. Očekivanja za boljitak ipak ima.

-Prema procjenama nove raspodjele sredstava poreza na dohodak očekujemo prihode koji bi nam omogućili značajnije potpore gospodarstvo – nastavlja Željko Jakopović  upućujući riječi pohvale za pristup nove ministrice regionalnog razvoja jer značajna sredstva dolaze u suradnji sa razvojnom agencijom „Panora“, pogotovo u oblasti vodoopskrbe i odvodnje.

Požeško-slavonska županija nastoji pomoći nerazvijenijim područjima ovoga kraja pa u općini Čaglin kreće rekonstrukcija dionice državne ceste od Milanluga do Migalovaca u vrijednosti od 16 milijuna kuna kroz što će se izgraditi kružni tokovi, pješačke staze, te obnoviti podzemne komunalne mreže. Tako bi se osuvremenio i potpuno uredio trg u središtu Čaglina.

-Tijekom 2018. godine krenut će izgradnja zdravstvene ambulante u Čaglinu korisne površine 400 četvornih metara jer sadašnja veličine 120 kvadrata ne zadovoljava potrebe, a tu bi se izgradili i opremili svi suvremeni prateći sadržaji- nastavlja Ž. Jakopović i dodaje da će u financiranju radova sudjelovati općina Čaglin, Požeško-slavonska županija i Ministarstvo regionalnog razvoja, dok je sa Hrvatskim željeznicama riješena jedna manja zemljišna parcela zbog potreba gradnja ambulante, a uz obnovu državne ceste očekuje se i modernizacija prilaznog puta do toga objekta.

Nadalje se u toj godini očekuje postavljanje kolektora čime bi se stavila u funkciju kanalizacija, a priprema se rekonstrukcija društveno-sportskog objekta uz nogometno igralište čime bi on dobio sportsko-turističku namjenu. Za potpore je kandidirana i izgradnja Vatrogasnog doma, a za akumulaciju Londža projektira se sigurnosni put čime bi nakon gradnje sustava za navodnjavanje 1800 hektara poljoprivrednog zemljišta ona bila u potpunoj funkciji.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek