Zdravko Ronko: “Pred građanima je veoma važan drugi krug izbora za gradonačelnika Požege”

Autor: PROMO

Gospodine Ronko, prvi krug izbora je iza nas. Što je za reći ?

Pa gledajte, netko je zadovoljan više netko manje. Ja sam među onima koji nisu zadovoljni.

Niz je razloga takvom rezultatu, na širem planu od marširanja desnice i nazadnjaštva do stiješnjenje ljevice,  od sveopće gospodarske i političke situacije u našem društvu pa do  unutarstranačkih potresa i vlastitih slabosti.

Ne treba zanemariti ni fenomen „Slavonija na koljenima“  – jer što je u njoj situacija gora, a grozna je  to HDZ dobiva više glasova.                                                                                                                                

Što se tiče konkretnih rezultata  u Požegi, HDZ je popravio rezultat ( sad nema kupljenih već vlastitih vijećnika) i to nitko ne spori, ali mogao je ipak biti manje euforičan, dobio je 4.900 glasova, no nije imao prolaz kod 17 tisuća građana. SDP je 2013 godine imao šest mandata u Gradskom vijeću, na ovim izborima ima isto toliko, šest. To je volja građana i to poštujemo.

A ocjenu kako naš program u prethodnom vremenu nismo uspjeli dovoljno približili građanima naši članovi popravit će to u danima koji su pred nama.

Pred nama je drugi krug izbora za gradonačelnika Požege. Što očekujete?

Ustvari,  pred građanima je drugi krug izbora za gradonačelnika Požege. I to veoma važan krug,  ne samo za budući mandat od četiri godine već  i za trasiranje dugoročnog pravca kojim bi trebao ići ovaj naš Grad.                              

A gledajte, očekujem da će građani o svemu dobro, dobro promisliti, ocijeniti, vagnuti i potom 4. lipnja  s punom odgovornošću donijeti svoj sud. Očekujem i pozivam i onih šutljivih jedanaest tisuća naših građana koji u prošlu nedjelju nisu izišli na izbore – iziđite na izbore – neka se čuje vaš glas!         

Kao gradonačelnik puno ste toga napravili za Požegu ? Što bi izdvojili?

Teško je nešto izdvojiti jer je jedno povezivo s drugim, kontinuitet je to i sastavnica programa kojeg su podržali građani. No, evo slobodan sam  podsjetiti na neke svoje projekte za koje smo izradili dokumentaciju, ishodili dozvole, kandidirali ih, osigurali sredstva, dovršili ili koji čekaju da ih dovršimo. Možemo početi od Vatrogasnog doma, Glazbene škole,Knjižnice, Muzeja, Kazališta, Sportske dvorane, zgrade Veleučilišta, Stare svilane, Kolodvorske zgrade i okoliša, izgradnje i rekonstrukcije cesta i gradskih žila kucavica – Orljavske, Matice Hrvatske, Sokolove i preko Vrhovaca k  Lužanima, Sv. Roka, Zagrebačke, Industrijske, Cirakijeve, Vukovarske, Njemačke, Dubrovačke, Primorske, Priorljavske i inih drugih ulica, na stotine parkirališnih mjesta i 30-tak kilometara javne rasvjete, obnovljenih fasada i pročelja, Židovskog groblja i Groblja Krista Kralja, osposobljenih novih izvora pitke vode i 99 postotne snabdjevenosti građana pitkom vodom, CUPOV s 98 postotnim priključenjem na odvodnju, uspostavljenoj kvalitetnoj skrbi o otpadu itd.

Podsjetio bi i na uvođenje gradskog prijevoza, na lobiranje za obnovu željezničkih pruga Požega-Velika i Pleternica-Čaglin, pa lobiranje za ostanak naše Vojarne i proširenje Središta za obuku i na doktrinu logistike, osnivanje i Dočasničke škole, četrdesetak milijuna ulaganja u Požešku bolnicu od novog rentgena do najmodernije magneta  i besplatnog parkirališta.                                                

Ne treba propustiti podsjetiti i na tridesetak što obnovljenih, a što novih spomenika naše kulturne i sakralne baštine od Kužnog pila, sv.Ivana Nepomuka, Imaculate pa do Tesle, Sare, Andrije Štampara i Matka Peića.

Podsjećam kako smo riješili i stambena pitanja svih HRVI, prvi u RH uveli prijem i darivanje novorođenih sugrađana, Valentinovsko slavlje za 50 godina braka i toplinu druženja onih koji nemaju bračnog druga i upravo zato ponosan sam na tu svoju uvijek iskazanu blizinu siromašnima, bolesnima i onima u potrebi, na dječji smijeh i drhtavi ali radostan stisak ruke naših starijih sugrađana koji čine mozaik našeg Grada – mozaik ljubavi, života i stvaranja.

I upravo stoga, želeći Požegu u kojoj će se živjeti bolje, svojom kandidaturom za gradonačelnika Požege i unosim provjereno znanje, iskustvo, rezultate i energiju.

U nedjelju 04. lipnja, iziđimo na izbore,  ja sam 

Zdravko Ronko

kandidat za gradonačelnika

Više iz kategorije