Zdravko Ronko, kanidat za požeškog gradonačelnika: “Ostaje nam mogućnost naš program u drugom krugu još više približiti biračima”

Autor: D.K.

POŽEGA -Na protekle lokalne izbore, prvog kruga osvrnuli su se SDP-ovi kandidati za požeško-slavosnkog župana Željko Samardžija i gradonačelnika Požege Zdravko Ronko na kojoj tiskovnoj konferenciji je bio i kandidat za zamjenika požeškog gradonačelnika prim.dr.sc. Marijan Cesarik. 

Kandidat za požeško-slavondskog župana Željko Samardžija nije ušao u drugi krug dok Zdravko Ronko SDP-ov kandidat ulazi u utrku za gradonačelničko mjesto.

-Zahvaljujem se biračima koji izašli na birališta, posebno onima koji su nama dali svoj glas. osobno mislim da smo nekoliko postotaka podbacili, 3 do 4%, koje smo po mojim predviđanjima još trebali osvojiti. Obzirom koliko smo radili, koliko malo vremena je bilo u kampanji, tako da nismo doprijeti do svih ljudi u svim naseljima na području cijele županije, toliko smo i dobili. Čestitao bih svima koji su ušli u izbornu utrku a posebno pobjednicima – istakao je Željko Samardžija.

Zdravko Ronko izborio je ulazak u drugi krug za požeškog gradonačelnika s Darkom Puljašićem koji ima osjetno veću prednost u broju glasova. Ronko se zahvalio medijima na korektnosti praćenja izborne kampanje.

-Činjenica je da je na ove izbore od upisanih 21.962 glasača glasovanju pristupilo 11.256 građana Požege. Za program SDP-a koji je nudio jeftinije i racionalnije izvršne vlasti bez uhljebljivanja i s 4 mil uštede, dva puta većeg iznosa za novorođene sugrađane i dva puta više stipendija, besplatnog vrtića za treće i svako daljnje dijete, besplatnog parkiranja za umirovljenike, boljih uvjeta za branitelje, njihove udruge i više novca za obilježavanje događaja iz Domovinskog rata, više novca za rad sportskih udruga i sportskih manifestacija, vraćanja stipendija vrhunskim sportašima, smanjenja cijena gradskih komunalija, racionalizacije gradskih tvrtki, dovršetka projekata izgradnje i rekonstrukcije još iz našeg mandata (sportska dvorana, knjižnica, muzej, poslovna zona), konačnog povlačenja sredstava iz fondova EU jer prethodna vlast nije za kapitalne projekte priskrbila niti jedan Euro, glasovala su 2.633 građana, a kod 19.345 građana uključujući i one koji su glasovali na način da nisu ni izišli na izbore, taj naš program nije naišao na prolaz, kao što ni HDZ-ov program nije imao prolaz kod 17.017 građana. No, volju građana, kakva god ona bila, svidjelo se to nekom ili ne, treba poštovati. Poštujem dakle, i zahvaljujem se timu, aktivistima i suradnicima na zalaganju u približavanju našeg programa što većem broju građana. Nama ostaje i mogućnost donijeti odluku da u naredna dva tjedna pokušamo taj program još više približiti – zaključio je Ronko.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot