Zdravko Mandić na čelu Općine Brestovac već četvrt stoljeća: „Našao sam se kao mlad čovjek u tom sustavu… oduvijek radimo na dobrobit sredine u kojoj živimo“

Autor: D.K.

BRESTOVAC – Zdravko Mandić, dobitnik je posebnog priznanja Udruge općina Republike Hrvatske. Priznanje je došlo kao rezultat uspješnog rada u proteklih 25 godina što su prepoznali i birači te su ga na tu funkciju izabrali već sedmi puta. Načelnik Općine postao je 1993. godine na prvim izborima u Republici Hrvatskoj.

– Našao sam se kao mlad čovjek u tom sustavu i tada nismo još ni znali što će to našoj sredini donijeti, osim da ćemo imati svoju općinu. Cijeli prvi i dio drugog mandata nismo imali niti poseban izvor prihoda ni velike ingerencije. Bili su to početnički koraci – kaže Zdravko Mandić.

Mandić dolazi iz redova Hrvatske demokratske zajednice. Redovito je na izborima kandidate pobjeđivao uvjerljivim brojem glasova, političar je bez afera, velike eksponiranosti, kažu neki čak samozatajan. No, u pravom trenutku itekako zna za svoju sredinu povući konkretne i kvalitetne poteze.

–  Bio je to tada svojevrstan test i vidio sam da me ljudi cijene. No ja sam u još prijašnjim načinima biranja u jednom mandatu imao u vijeću samo 5 članova HDZ od 15 članova vijeća. Nisam tada imao većinu, moglo je vijeće zatražiti zamjenu načelnika općine, no cijeli sam mandat odradio zajedno sa svim vijećnicima. To govori da se, ako je interes općine vijećnicima ispred osobnih interesa, može raditi i u takvim okolnostima. Radili smo ispravno, kvalitetno i na dobrobit sredine u kojoj živimo. Ipak, pravi posao za mene je počeo kada sam izabran na neposrednim izborima i našim ulaskom u EU jer tada općine počinju dobivati sve veći značaj i postaju vrlo važan dionik u kreiranju vlastitog razvoja koristeći fondove Europske unije – dodaje.

Kaže da je posao načelnika vrlo dinamičan, obuhvaća od svakodnevnih aktivnosti do različitih projekata.

– Zadnjih pet godina intenzivnog rada s projektima promijenilo je i izgled općine Brestovac, koja se i danas mijenja. Provedeno je puno infrastrukture kroz naselja, uređeni su društveni domovi, izgrađena školska sportska dvorana, a najveći projekti cijele Požeško-slavonske županije gradit će se i prolaziti kroz općinu Brestovac. Najveći strateški projekti županije, od brze ceste koja će povezati Požeštinu s Autocestom i Akumulacija Kamenska, vrijednih 1,5 milijardi kuna, gradit će se na području općine Brestovac i svakako doprinijeti bržem razvoju općine – najavljuje brestovački načelnik.

U Brestovcu je upravo završen jedan EU projekt, a to je uređenje općinske zgrade iznutra, uređenje novih ureda, općinske vijećnice u staroj povijesnoj zgradi gdje su do sada uvjeti rada bili prilično skučeni. Omogućeno je širenje na cijelu zgradu u kojoj je nekad bila i pošta i ambulanta. Slijedi još uređenje zgrade izvana i radovi energetske učinkovitosti. U međuvremenu je općina Brestovac dobila i ambulantu i poštu u zasebnim zgradama.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88