Zbor Vile Velebita i orkestar požeške Glazbene škole zapaženo nastupili kod zemljaka u Šiklošu /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Mješoviti pjevački zbor Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita iz Požege i tamburaški orkestar Glazbene škole Požega pod ravnanjem profesora Valentina Petranovića gostovali su u mađarskom gradu Šiklošu na Županijskim hrvatskim danima koja je organizirala tamošnja Hrvatska samouprava.

Bili su jedini gosti na svečanoj sjednici sa programom od pedesetak minuta, a izvodili su ličke, slavonske i starogradske pjesme. Po reakciji posjetitelja i po gromoglasnom pljesku, naravno uz dodatak bisa gdje se otpjevao bećarac da se zaključiti da je publika uživala. Nastup Požežana i Požežanki u susjednoj državi je zaista bio dobar. 

Nakon tog gostovanja, na koje su išli autobusom, organizatori su poslanu zahvalu predsjedniku Vile Velebita i to slijedećeg sadržaja:

Poštovani Profesore Fajdić, i ovim putem zahvaljujem na vašem trudu i zalaganju glede nastupa. Program je bio odličan, publika oduševljena, doživjeli smo brojne lijepe, prijateljske susrete. Posebno se zahvaljujem na poslanim knjigama i izdanjima. Žao mi je što se nismo i osobno upoznali, ali vjerujem da će još biti prilika za to. Pozdravite molim vas sve članove društva. Želim vam svako dobro, s poštovanjem, dr. Timea Bockovac, predsjednica Hrvatska samouprava Šikloš.

Program su činile odabrane skladbe iz bogatog repertoara Vile Velebita i orkestra Glazbene škole Požega. Među njima je bilo nekoliko a capella izvedbi tj. bez pratnje instrumenata, zatim zajedničke pjesme zbora i tamburaša, te posebnih i zahtjevnih instrumentalnih melodija kao što su  Gvozdanovićev In the distance  i Albinijevo kolo iz operete Barun Trenk. Uz orkestar su nastupili i solisti Matea Perinović, Patrik Karačić i Ema Botički.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot