Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Zbor Vile Velebita i orkestar požeške Glazbene škole zapaženo nastupili kod zemljaka u Šiklošu /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Zbor Vile Velebita i orkestar požeške Glazbene škole zapaženo nastupili kod zemljaka u Šiklošu /FOTO/ Požega.eu | Zbor Vile Velebita i orkestar požeške Glazbene škole zapaženo nastupili kod zemljaka u Šiklošu /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Mješoviti pjevački zbor Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita iz Požege i tamburaški orkestar Glazbene škole Požega pod ravnanjem profesora Valentina Petranovića gostovali su u mađarskom gradu Šiklošu na Županijskim hrvatskim danima koja je organizirala tamošnja Hrvatska samouprava.

Bili su jedini gosti na svečanoj sjednici sa programom od pedesetak minuta, a izvodili su ličke, slavonske i starogradske pjesme. Po reakciji posjetitelja i po gromoglasnom pljesku, naravno uz dodatak bisa gdje se otpjevao bećarac da se zaključiti da je publika uživala. Nastup Požežana i Požežanki u susjednoj državi je zaista bio dobar. 

Nakon tog gostovanja, na koje su išli autobusom, organizatori su poslanu zahvalu predsjedniku Vile Velebita i to slijedećeg sadržaja:

Poštovani Profesore Fajdić, i ovim putem zahvaljujem na vašem trudu i zalaganju glede nastupa. Program je bio odličan, publika oduševljena, doživjeli smo brojne lijepe, prijateljske susrete. Posebno se zahvaljujem na poslanim knjigama i izdanjima. Žao mi je što se nismo i osobno upoznali, ali vjerujem da će još biti prilika za to. Pozdravite molim vas sve članove društva. Želim vam svako dobro, s poštovanjem, dr. Timea Bockovac, predsjednica Hrvatska samouprava Šikloš.

Program su činile odabrane skladbe iz bogatog repertoara Vile Velebita i orkestra Glazbene škole Požega. Među njima je bilo nekoliko a capella izvedbi tj. bez pratnje instrumenata, zatim zajedničke pjesme zbora i tamburaša, te posebnih i zahtjevnih instrumentalnih melodija kao što su  Gvozdanovićev In the distance  i Albinijevo kolo iz operete Barun Trenk. Uz orkestar su nastupili i solisti Matea Perinović, Patrik Karačić i Ema Botički.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.