Zbog održavanja “privatne tiskovne konferencije” Kazimir Balog dobio opomenu poslodavca!?

POŽEGA – Zaposlenik u Gradskom kazalištu Požega, koji je ujedno i gradski vijećnik u Gradskom vijeću grada Požege, Kazimir Balog dobio je usmenu opomenu poslodavca zbog toga što je 8.veljače 2016. godine bio prisutan na tiskovnoj konferenciji za vrijeme radnog vremena, a koja nema nikakve veze sa poslom i radnim mjestom na kojem je “igrom slučaja” zaposlen.

Po primitku poziva za tiskovnu konferenciju odmah je pomalo bilo čudno kako će na tiskovnoj konferenciji moći prisustvovati djelatnik Gradskog kazališta Požega i to za vrijeme radnog vremena, a vidljivo je bilo i da nije čak niti uobičajeno vrijeme za polasatnu pauzu.

Nakon završene tiskovne konferencije postavili smo upit gospodinu Balogu da li je na godišnjem odmoru ili slobodnom danu, na što je on uzvratio pitanjem zašto to pitate. Balogu je bilo obrazloženo pitanje i rečeno da je čudno da održava tiskovnu konferenciju za radnog vremena. On je odgovorio da je na pauzi, na što mu je potpisnik ovih redaka ukazao na to da je vrijeme za pauzu prošlo, a da je on i dalje izvan svog radnog mjesta.

Kontaktirali smo telefonski zamjenika ravnateljice Gradskog kazališta gospodina Darija Haka koji nam je na naš upit odgovorio da je gospodin Balog na nekakvoj “preraspodjeli radnog vremena”. Kao takav odgovor kontradiktoran je onome kojeg smo dobili od gospodina Baloga iz kojeg smo razloga poslali pisani upit i tražili odgovor vezano za izbivanje gospodina Baloga sa radnog mjesta.

Vaš navod da je gosp. Kazimir Balog izbivao s posla od 8.40 do 9.35 sati, molio bih Vas da provjerite, jer u 8.45 gosp. Kazimir i ja smo dogovarali detalje u vezi presice Gradskog kazališta Požega dogovorenoj za 11.00 sati spornog dana (što je i razlog zašto mu je odobreno da pauzu koristi ranije). Nakon razgovora s gosp. Kazimirom u 8.45 sam otišao u režiju GKP-a (sticajem okolnosti mogu tvrditi ovo vrijeme, jer sam pogledao na sat prije nego što sam krenuo). Da li je gosp. Kazimir napustio kazalište u 8.46 ili u 9.00 ne mogu sa sigurnošću tvrdit. No činjenica je da je gosp. Kazimir barem 5 do 10 minuta izašao ranije, ako je davao izjavu u 9.00, za što je i usmeno opomenut. A na radno mjesto stigao je u 9.30 što osobno mogu potvrditi – stoji između ostalog u odgovoru zamjenika ravnateljice Gradskog kazališta Požega Darija Haka koji je nadalje kao zaključak svega naveo kako se spornim nalazi samo prekoračenje pauze od 5 do 10 minuta za što su poduzete mjere.  

O tome da li Zakon o radu poznaje sankciju usmene opomene ili nekakvu drugu sankciju naknadno smo zatražili od gospodina Haka za što nismo dobili još uvijek odgovor.

Sve u svemu vidljivo je da je gospodin Balog, možda ne jedanput, kršio obveze iz radnog odnosa, a o tome da li savjesno obavlja posao i radne zadatke na radnom mjestu na kojem je zaposlen, poznato je i na kakav način, ostaje na poslodavcu da to utvrdi i prati njegov “zauzeti” rad na neophodnim poslovima u toj ustanovi.

Moglo bi se postaviti i pitanje njegove moralnosti ako se gleda način na koji je Balog zaposlen u Gradskom kazalištu jer našao se “On” nekoga na društvenim mrežama prozivati dok istovremeno zaboravlja svoju ne tako davnu prošlost o čemu će se naknadno pisati i svi dokumenti objaviti.

0 Comment