Požega.eu

ZAŽELI I OSTVARI FAZA II – Gradonačelnica Šarić: "Ovo je najvažniji i najdraži projekt za našu lokalnu zajednicu"

PRIJE 2 GODINE
TEKST: PROMO

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | ZAŽELI I OSTVARI FAZA II – Gradonačelnica Šarić: Požega.eu | ZAŽELI I OSTVARI FAZA II – Gradonačelnica Šarić:

PRIJE 2 GODINE
TEKST: PROMO

Grad Pleternica kao nositelj projekta s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje područnim uredom Požega i Centrom za socijalnu skrb Požega provodi projekt„Zaželi i ostvari–faza II“. Kroz projekt vrijedan 2.783.200,00 kuna zaposleno je 30 žena na 12 mjeseci, te osnažena kvaliteta života za 180 starijih i nemoćnih osoba, predstavljeno je na završnoj konferenciji projekta.Svjestan potrebe starijih osoba i nezaposlenih žena s pleterničkog područja Grad Pleternica je od lipnja 2020. do prosinca 2021. godine proveo projekt ˝Zaželi i ostvari – faza II˝. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a cilj je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području. Projektne aktivnosti bile su usmjerene ka povećanju razine znanja i vještina zaposlenih žena kroz projekt kako bi bile konkurentnije na tržištu rada u lokalnoj zajednici nakon završetka projekta. Ujedno je cilj i poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom je osigurana skrb za starije i nemoćne osobe u njihovom vlastitom domu, a zajedničkim djelovanjem stvoreni su uvjeti za dostojanstveniji, kvalitetniji, sigurniji i aktivniji život starijih osoba, a tako i žena koje su stekle bolje kompetencije za zapošljavanje. Projekt je tako rezultirao podizanjem kvalitete života za 180 starijih i nemoćnih osoba te za 30 nezaposlenih žena i njihovih obitelji.

“Tijekom proteklih 18 mjeseci projekt je za našu zajednicu imao veliko značenje – kroz njega se potaklo zapošljavanje nezaposlenih žena, pomoglo najugroženijim skupinama, potaklo partnerstvo na lokalnoj razini te je grad postao kvalitetnije mjesto za život. ” naglasila je direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež predstavljajući projekt.Uz zaposlene žene, na završnoj konferenciji sudjelovali su gradonačelnica grada Pleternice Marija Šarić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac, predstavnici Zavoda za zapošljavanje te drugi suradnici na projektu.

“Ovo je već treći projekt “Zaželi” kojeg je Grad Pleternica s partnerima proveo i koji se pokazuje kao najvažniji projekt u našim ruralnim sredinama jer brine o jako velikom broju korisnika i omogućava našim ženama zaposlenje. Kroz projekt stvaramo jedno zajedništvo na terenu, brinemo jedni o drugima i pokazujemo koliko je važna ova socijalna dimenzija svega što radimo.” rekla je gradonačelnica Marija Šarić.“U ovom međuprostoru dok čekamo novi projekt, kojeg očekujemo već početkom naredne godine, spremni smo prijaviti se prvi dan kada se otvori natječaj i nadamo se kako ćemo ići dalje, istom snagom, u nove projekte.” zaključila je gradonačelnica. Naglasila je kako su najugroženiji korisnici zbrinuti u suradnji s Centrom za socijalnu skrb kroz redovan program “Pomoć u kući”. Uspješnost projekta “Zaželi i ostvari” pozdravili su i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac i predstojnica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Požega Jasminka Antunović.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.