Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

ZAVRŠNICA MULTIMEDIJALNOG PROJEKTA „MOJA.HR“: Na Trgu bećarca pobjednik za najbolji video David Županić iz Varaždinske županije

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Na Trgu bećarca u Pleternici održana je završnica multimedijalnog projekta Moja.hr „Večernjeg lista“, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta te Hrvatskom turističkom zajednicom. Ideja je bila potaknuti mlade kreativne ljude iz svih krajeva Hrvatske da svojim jednominutnim videopričama opišu doživljaj o krajevima u kojima žive te pokažu kakav je odnos prema prirodi koja ih okružuje. Natječajna tema imala je naziv "Što zelenije, to iskrenije" , a tijekom večeri brojni posjetitelji mogli su pogledati 21 jednominutni film.


Prema odluci stručnog povjerenstva, pobjednik je bio David Županić iz Varaždinske županije, a nagradu su mu uručili državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. Drugo mjesto pripalo je ekipi mladih iz Osječko-baranjske županije u sastavu Antonio Sito i Josip Blažević. Nagradu su im dodijelile gradonačelnica Marija Šarić i direktorica sektora za promociju i oglašavanje HTZ-a Martina Srnec. Treće mjesto osvojila  je ekipa Grada Zagreba, a nagradu Hani Kocijan i Roku Ragužu uručili su direktorica „Večernjeg lista“ Ivana Krajinović i glavni urednik Dražen Klarić. Predstavnici Požeško-slavonske županije bili su Anita Ivičić i Matija Katić, a film je snimljen u suradnji s Dječjim vrtićem Požega.
O poretku ekipa odlučivalo je stručno povjerenstvo: Jelena Kolar glasnogovornica Ministarstva turizma i sporta, Martina Srnec direktorica sektora za promociju i oglašavanje Hrvatske turističke zajednice, Božo Skoko, profesor odnosa s javnošću i komunikacijski stručnjak, Davor Bruketa. kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&, Gray , novinarka Večernjeg lista Radmila Kovačević, montažer jedanaest igranih filmova Hrvoje Mršić i dobitnik triju Zlatnih arena za montažu, te Alen Đurica, autor i scenarist projekta Moja.hr.


Treba napomenuti da su na prošlogodišnjem projektu „Moja.hr“ pobijedili Dora Jurić, Gabriela Pranjić i Karlo Hruškar iz naše županije pa je stoga za domaćina ovogodišnje završnice projekta izabrana Pleternica.. U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Staša Kukić, Martin Kosovac i Tamburaški sastav „Astal“, a voditeljica je bila Ružica Maurus iz pleterničkog kraja.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.