Završetak vrlo zahtjevne dionice očekuje se do ljeta /FOTO/

Autor: S.P.

POŽEGA – Unatoč zimskim uvjetima, izgradnja nogostupa u Jagodnjaku i Sokolovoj ulici u Požegi odmiče planiranim ritmom, a investiciju vrijednu 2,6 milijuna kuna danas je obišao požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Izgradnja nogostupa u Jagodnjaku i Sokolovoj ulici u Požegi krenula je u drugoj polovini kolovoza. Riječ je o vrlo zahtjevnim radovima na trasi od 2350 metara, a zbog prostornih posebnosti nogostup će voditi jednostrano s nekoliko pješačkih prijelaza, uz izgrađene potporne zidove. Investicija je vrijedna 2, 685.000,00 milijuna kuna, pri čemu više od polovine sredstava osigurava Ministarstvo unutarnjih poslova kroz Nacionalni program sigurnosti u prometu.

-Radi se o iznimno zahtjevnom projektu i u dijelu građevinskog izvođenja radova i u dijelu pripreme dokumentacije. No, ono što je važno – nakon puno godina, pružamo našim građanima sigurnost. Do danas su završeni radovi u vrijednosti 817.254,00 kune. Od ukupno 2350 metara dionice, uspjeli smo zajedničkim snagama, u suradnji s HEP-om i Tekijom odraditi 1500 metara vezano uz infrastrukturu, kako ne bi bilo potrebe nakon polaganja novog nogostupa ponovo kopati. S proljećem i dolaskom boljih vremenskih uvjeta pojačat će se i intenzitet radova te se nadamo kako će cijela dionica biti završena do ljeta. Zahvaljujem se sugrađanima na strpljivosti i razumijevanju jer ovo doista znači sigurnost za našu djecu, za naše starije, ali i sve ostale koji će kroz ovako usko grlo moći vrlo jednostavno i sigurno hodati – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek