Završetak rezidbe razlog za slavlje /FOTO/

Autor: D.M.

Gorana Kopilaša iz Požege znaju kao dobrog vinogradara i podrumara čija se vina rado piju i izvan granica Požeštine. Posjeduje nešto više od dva hektara vinograda u Dragi na južnim obroncima Papuka.

Kao i kod većine vinogradara tri četvrtine površina zauzima graševina, zatim sovinjon i crne sorte merlot i cabernet frank.
Njegova vinogradarska priča je vrlo zanimljiva. Prvo je krenuo s manjim vinogradom dobivenim u naslijeđe i koji je obilazio vikendom. Potom je kupio nekoliko susjednih vinograda, kako se koji prodavao. Tako su se površine povećavale do sadašnjih dva hektara. Od vinogradara amatera prerastao je u profesionalca.

Podrum ispod vikendice postao je premalen pa je proširen da bi mogao zaprimiti ubrano grožđe. Na mjestu vikendice nikla je kuća s podrumom odakle se požeška dolina vidi kao na dlanu.
Kopilaši u Dragi često slave. Tako je ovoga puta povod bio završetak velikog posla, rezidba loze. Pored supruge Nataše i sinova Kristijana i Gabriela koji pomažu u poslu na teletini i krumpiru ispod peke našli se Goranovi suradnici, susjed Dinko Vojak, bačvar Stjepan Japundžić, Dimitrije Bošnjak zvani Mito, serviser opreme i Domagoj Csider, enolog koji brine o vinu.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88