ZAVRŠETAK AKCIJE “ČAJ ZA MALOG ZMAJA”: Prikupljeno poklona i donacija vrijednih više od 66 tisuća kuna

Autor: S.P.

Završena je ovogodišnja javnozdravstvena humanitarna akcija „Čaj za malog zmaja“,  organizirana petu godinu zaredom s ciljem olakšavanja zdravstvenih poteškoća djeci iz obitelji koje žive u uvjetima siromaštva. Sveukupna vrijednost ovogodišnjih poklona i donacija je 66.056,99 kuna, a akcijom je bilo obuhvaćeno 92 djece iz 44 obitelji.

Humanitarnu akciju petu godinu zaredom zajednički su organizirali Centar za socijalnu skrb Požega, Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Humanum, Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Dom zdravlja Požeško-slavonske županije, Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, Grad Požega, Opća županijska bolnica Požega, Veleučilište u Požegi, Gradska Knjižnica Požega, gradske osnovne škole, vrtići Grada Požege, Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar, te Udruga Zdravi život.

“Želimo zahvaliti svima koji su se na bilo koji način uključili u ovu akciju, a posebno našim sugrađanima koji su u Centar za socijalnu skrb Požega i Gradsku knjižnicu Požega donosili svoje poklone. Također, zahvaljujemo i tvrtkama, ustanovama, općinama, gradovima, odgojno-obrazovnim institucijama, školama, vrtićima, udrugama i volonterima na sudjelovanju, a sve s jednim ciljem – kako bi istaknuli važnost skrbi za druge, za one koji nisu u mogućnosti skrbiti se sami za sebe, a prosinac je kao predblagdansko vrijeme idealan za to.Broj najmlađih korisnika kojima smo pomogli i olakšali zdravstvene poteškoće ove je godine 92 djece iz ukupno 44 obitelji, a sveukupna je vrijednost prikupljenih poklona i donacija 66.056,99 kn. Akcija je trajala od 3. 12. 2021. – 31. 12. 2021.” izvijestila je predsjednica Udruge Humanum Ivana Šag.

Organizatori akcije uputili su zahvale učenicima i nastavnicima svih gradskih osnovnih škola – OŠ Antuna Kanižlića Požega, OŠ Dobriša Cesarić Požega, OŠ Julija Kempfa Požega i svim srednjim školama na prikupljenim paketićima, Domu za starije i nemoćne osobe Požega na hvalevrijednoj organizaciji prikupljanja financijskih donacija od strane korisnika/ca Doma te svim ustanovama, udrugama, gradovima i općinama koje su se angažirale i njihovim djelatnicima – Grad Požega, Grad Pleternica i Kutjevo, PLINK Pleternica, Javnoj ustanovi lokalne razvojne agencije LO- RA, Razvojnoj agenciji ERA iz Kutjeva, općinima Jakšić, Velika, Čaglin, Brestovac, Kaptol, Đačkom domu u Požegi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Policijskoj upravi Požeško-slavonske županije, Zajednici žena Katarina Zrinski. Posebna zahvala, kako su istaknuli ide svim građanima dobrog srca koji su na bilo koji način, financijskim iznosom ili kupovinom artikala, pomogli akciju. Podjela poklon paketa organizirana je 30. 12. 2021. u prostorijama Centra za socijalnu skrb Požega na radost 44 obitelji i njihove djece.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek