Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Završena prva mobilnost učenika požeške Tehničke škole u Frankfurtu za školsku 2023./2024. godinu

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: D.S.
FOTO: D.S.

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: D.S.
FOTO: D.S.

Završila je prva mobilnost učenika i nastavnika Tehničke škole Požega za školsku godinu 2023./2024. Na mobilnosti u Frankfurtu, od 12. do 25.studenog 2023., sudjelovalo je 10 učenika (4 elektroinstalatera, te po 3 autolimara i automehatroničara.), dva nastavnika u pratnji te dva na praćenju rada. Učenici su praktičnu nastavu obavili u obrtničkim radionicama, a nastavnici u tvrtkama Mainova te srednjoj školi Heinrich-Kleyer-Schule. Sve ustanove koje su posjetili organizirane su na visokoj razini i raspolažu suvremenom tehnološkom opremom. Upravo zbog toga i ne čudi stupanj ekonomske razvijenosti i financijskih mogućnosti zemlje domaćina.


-Vrlo smo zadovoljni, ponašanjem, odnosom i radnim entuzijazmom naših učenika. U svim ustanovama je povratna informacija o njihovom radu i ponašanju bila odlična tako da s pravom možemo reći da smo odabrali prave učenike. Sigurno ćemo tim učenicima omogućiti još sudjelovanja u ovakvim aktivnostima čim se ukaže prilika. Obzirom da je Frankfurt veliki grad,  na praksu se putovalo sredstvima javnog prijevoza. Neki od nas su morali kombinirati bus i tramvaj/vlak kako bi došli do radnog mjesta i nazad u hotel. Zbog organizacije rada i udaljenosti radnog mjesta, radni dan je kada se sve zbroji trajao i 10 sati. Svi sudionici mobilnosti su ostvarili planirane ishode učenja i kao potvrdu za svoj rad i trud dobili su certifikate organizatora i Europass mobility dokument. Učenici i nastavnici su u slobodno vrijeme koristili za odmor, druženje i razgledavanje Frankfurta -ističu profesori s Tehničke škole.


Završetkom mobilnosti ne završavaju projektne aktivnosti. Učenici u sljedećih mjesec dana moraju napisati Izvješće i Dnevnik prakse o boravku na mobilnosti, obaviti diseminacijske aktivnosti što je moguće šire.


Za članove projektnog tima neće biti puno vremena za odmor jer ih vrlo skoro očekuje i druga mobilnost u projektu. Na vrijeme će nastaviti s projektnim aktivnostima kako bi i drugu mobilnost realizirali jednako uspješnu kao i ovu prvu.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.