Završen deveti po redu natječaj “Pušenje odbaci, lovu nabaci” u Požeško-slavonskoj županiji

Autor: D.K.

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije uspješno je završio deveti po redu natječaj “Pušenje odbaci, lovu nabaci”, koji je trajao mjesec dana tijekom korizme. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravstva, nagradili su sugrađanke i sugrađane koji su uspješno odustali od pušenja.

Natječaj je raspisan 2015. godine i tijekom proteklih devet godina prijavilo se ukupno 331 osoba. Ove godine, unatoč velikom medijskom interesu, prijavilo se samo 17 osoba, od kojih je devet odustalo od sudjelovanja. Ipak, čak 71% prijavljenih uspješno je prestalo pušiti, što govori o visokoj motiviranosti sudionika za prestanak pušenja.

Nakon izvlačenja, sretni dobitnici nagrada u obliku poklon bonova su Mihaela Peić (prva nagrada u vrijednosti od 400,00€), Luka Kvesić, Suzana Šarić, Nela Međugorac, Kazimir Balog, Željko Soldo i Branko Brkan (svi nagrađeni nagradom druge vrste, odnosno sa 100 €).

Dugoročno, prestati pušiti nije lako, no prema analizama Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, trećina prijavljenih osoba uspjela je ostati nepušačima duže od 6 mjeseci, što predstavlja izniman uspjeh.

Ravnatelj Zavoda Mate Matijević istaknuo je kako je svakom natjecatelju/ici najdraža i najvrjednija nagrada prestanak pušenja te da je natječaj malo pomogao donijeti pravu odluku.

Više iz kategorije