Zavidni rezultati požeških gimnastičara i gimnastičarki u Kastvu

POŽEGA / KASTAV – Na Državno prvenstvo u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici, C i B program u Kastavu, natjecatelji Gimnastičkog društva “Sokol” ostvarili su iznimne rezultate.

U kategoriji kadetkinja C program nastupila je Lana Majetić, u kategoriji mlađe juniorke istog programa nastupila je Madlen Majetić, dok je u kategoriji mlađi kadeti C program nastupio Leon Pejša, a u kategoriji mlađe juniorke B program nastupila je Antonia Nigović.

GD Sokol već duže vrijeme nije imao predstavnike u B programu, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Unatoč tomu postignuti su zavidni rezultati natjecatelja od kojih se najviše i očekivalo.

Kadeti B program, Jan Letić osvojio je odlično 5. mjesto, a jako malo mu je nedostajalo do postolja. Juniorka B programa Tonka Pavelić počela je natjecanje odlično no nakon prve rotacije bila je druga i tako nastavila sve do zadnje promjene.  Imala je medalju u rukama, čekala se zadnja sprava, dvovisinske ruče koje na kraju nije odvježbala najbolje zbog ozljede leđa i koljena koju ima već duže vrijeme. Na kraju se radilo o stotinkama te je ipak osvojila odlično 5. mjesto.

Obzirom na uvijete u kojima treniraju požeški gimnastičari može se u potpunosti biti zadovoljno. Pred njima je još jedan Međunarodni Božićni turnir u Samoboru na kojemu već tradicionalno sudjeluju.

Na zadnjem natjecanju u Kastvu sudjelovalo je oko 400 natjecatelja iz cijele Hrvatske u organizciji GK Rijeka kojim se natjecanjem završila sezona i počinju pripreme za sljedeću u kojoj se mogu očekivati nadamo još bolji rezultati.

Tekst i foto: GD Sokol

0 Comment

Send a Comment