Za zatvaranje Trga sv. Terezije mišljenje građana na prvom mjestu: Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću traži raspisivanje referenduma

Autor: DK

POŽEGA – Na tiskovnoj konferenciji Kluba vijećnika SDP-a u požeškom Gradskom vijeću, prije sjednice, novinari su upoznati kako će predložiti i prije sjednice uputiti prijedlog da se raspiše referendum o prometovanju preko Trga sv. Terezije.

Kako je rekao Zdravko Ronko, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u požeškom Gradskom vijeću prijedlog dopune dnevnog reda koji će Gradskom vijeću  predložiti 1/3 odnosno osam vijećnica i vijećnika iz redova SDP-a u skladu je sa Zakonom o referendumu, Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi  i Statutom Grada Požege.

Zdravko Ronko, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u požeškom Gradskom vijeću

 

-Predsjednik Gradskog vijeća u dnevni red današnje sjednice uvrstio je i točku: Prijedlog Odluke o  izmjeni i dopuni Odluke o sigurnosti prometa u Gradu Požegi, kojom  se predlaže zatvaranje prometovanja preko Trga sv. Terezije, citiram:  „jer  je Grad Požega, uvidio potrebu zatvaranja prometa za sva vozila, prometovanjem bi se narušio sadašnji izgled trga, dosadašnje zatvaranje prometa  nije predstavljalo nikakve poteškoće te nije dolazilo do zastoja prometa i gužvi na alternativnim pravcima“. Prvo pitanje koje se nameće  je, a tko je to Grad Požega ? Jesu li to Luj XVI, Antoaneta, Neferović, Jasminka , ili tko ? I drugo, kako su to oni uvidjeli potrebu  zatvaranja prometovanja i kojim znanstvenim metodama su utvrdili odsustvo  prometnih poteškoća, zastoja i gužvi? Jeli to bilo osobnim opažanjem, mjerenjem protoka vozila, konzultiranjem struke,traženjem mišljenja građana, ili kako – upitao je Ronko na konferenciji za novinare.

Ronko dodaje kako se određeni broj građana žali na velike teškoće, gužve i zastoje na tom, jednom od rijetkih prava za pristup Trgu sv. Trojstva, južnim dijelovima Grada i gradskoj “žili kucavici” istok – zapad.

-E pa dragi moji, Grad Požega nije ni Neferović ni Vodinelić, ni ne znam ti ja tko – Grad Požega su Požežani, i samo Požežani. I zato smo, nas osam vijećnica i vijećnika  predložili Gradskom vijeću da se raspiše referendum. I neka građani kažu  svoje – rekao je Ronko, dodajući kako je referendum očito potreban jer mišljenje građana mora biti na prvom mjestu, a  ni odgovornost, ni mogućnost za donošenje takve Odluke ne bi se smjela prepustiti 11-torici  vijećnika koliko god oni  bili osvješteni.

-Ako Gradsko vijeće prihvati prijedlog dužno je u roku od 30 dana donijeti Odluku o raspisivanju referenduma, u protivnom mi u tome sudjelovati nećemo – najavio je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Zdravko Ronko.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: